woensdag 11 maart 2015

techniekronde en spiegelen

Thieme had vandaag techniekronde en er stond al van alles klaar in de zaal voor ons. We gingen samen rond de tafel staan en Thieme legde eerst uit wat hij allemaal meegebracht had en welke proefjes hij ging doen. De eerste proef was met een ballon. Die moest vliegen langs een touwtje naar van het ene blokje naar het andere blokje. De tweede proef was met een vliegtuigje. Dat moest ook kunnen vliegen zonder motor! En dat lukte!
Thieme, je hebt dat heel goed gedaan! Dank je wel voor deze leuke proefjes!
 




Volgende week is Karell aan de beurt voor de verrassingsronde. Ze heeft met de dobbelsteen gegooid en het is familieronde geworden.




Na deze leuke ronde zijn enkele kleuters met Anouk meegegaan. In de klas hebben de andere kleuters iets nieuw gedaan. We zijn gaan 'spiegelen'. Per 2 zaten we aan  tafel en ieder had een doosje met dezelfde stokjes en dopjes. De ene kleuter moest een patroon leggen en de andere kleuter was de spiegel en moest dit patroon helemaal hetzelfde na-leggen. Het was toch niet zo gemakkelijk als we dachten maar het was wel heel leuk. Morgen doen we hiermee verder zodat iedereen dit eens heeft kunnen doen. Nadien komt dit in het hoekenwerk.



























De dag was veel te snel voorbij. Mika mag morgen muziek meebrengen voor de muziekronde.

Tijdens de ronde hadden de kleuters ook nog leuke ideeën voor de Enge hoek. We hebben afgesproken om maandag een 'Enge dag' te organiseren waar we allerlei 'leuke-enge' dingen gaan doen. De mama van Lander komt spookjes knutselen met ons. De kinderen wilden ook graag soep maken met spinnetjes in. Is er iemand die dat zou willen komen doen op maandag? Of heeft iemand anders nog 'leuke- enge 'ideeën die we kunnen doen maandag Laat het zeker weten!

Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten