woensdag 4 maart 2015

natuurronde en legoverhalen

Het was spannend deze ochtend in onze klas. We hadden voor de eerste keer verrassingsronde en vorige week had Yannina mogen gooien met de dobbelsteen. Het was toen op natuurronde gekomen en dus zaten we vol spanning te wachten op Yannina haar verhaal. Yannina vertelde over haar kippen. Ze had verschillende foto's meegebracht, liet zien waar ze wonen en wat ze eten. Ze had ook een filmpje bij over haar kippen waarop we hun huisje konden zien en alle kippen 'in het echt'. Yannina vertelde over de eitjes en ze had voor iedereen een lekker hard gekookt eitje bij. Er kwamen veel vragen na haar ronde en 2 vragen waar we een onderzoekje over konden doen. We keken naar de eierschaal en keken eens binnenin het ei. We zagen het eiwit en het eigeel. De extra vragen waren : 'Hoe lang moet een kip op een ei broeden voor er een kuiken uitkomt?' en 'Hoe oud kunnen kippen worden?'  Yannina en Ilyana gingen dat onderzoeken.

Yannina, een hele dikke proficiat voor je natuurronde! Je hebt dat heel erg goed gedaan!











Na de ronde zijn Yannina en Ilyana begonnen aan hun onderzoek. De andere kleuters hadden toen vrije werktijd.













Na de onderzoekstijd moesten we ook onze vrije tekst bij Kristie komen vertellen. Vorige week was een opdracht uit ons contract om met LEGO iets te bouwen. Kristie had er overal foto's van getrokken en die uitgeprint. Aan de hand van die foto moesten we ene vrije tekst maken, een LEGO-verhaal dus.









Na het fruitmoment (druiven) en het eitje dat we van Yannina gekregen hebben en de kleine speeltijd buiten hebben we verder gewerkt aan de vrije teksten. Kristie schreef en schreef tot iedereen aan de beurt geweest was!








Als afsluitmoment mochten Yannina en Ilyana hun onderzoek komen voorstellen. Wist je dat een kip 21 dagen moet broeden voor haar ei uitkomt en dat een kip wel tot 20 jaar kan worden! Weer veel bijgeleerd vandaag! Knap werk onderzoekers!



Thieme heeft mogen gooien met de dobbelsteen en hij heeft volgende week woensdag techniekronde en Ata mag morgen muziek meebrengen voor de muziekronde.




Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten