donderdag 12 maart 2015

integratieactiviteit met het eerste leerjaar

Mika mocht voor de muziek zorgen vandaag. Hij had een cd meegebracht met een heel leuk liedje op, het was een liedje van Anouk en sommige kleuters kenden het ook. We hoorden dat het in het Engels gezongen werd en we hoorden ook gitaren. Het gesprek kwam op welke gitaar dat zou zijn, een gewone gitaar of een basgitaar? Kristie zei dat het allemaal snaarinstrumenten waren. Maar wat was dat? Verschillende gezichten trokken een bedenkelijk gezicht! Onderzoekstijd dus :)
Thieme en Ynse hadden allebei ook een heel groot ei bij. Ze vertelden dat het een struisvogelei was en we mochten er allemaal eens in kijken! Knap zo een ei!







We planden onderzoekstijd na de kleine speeltijd. Maar eerst gingen we in de hoekjes spelen.







Na het eetmoment en de kleine speeltijd zijn we dan met de onderzoeken begonnen. We deden 3 onderzoeken want we hadden dankzij onze woordspin nog 2 extra onderzoeken opstaan. Yannina en Jasmijn onderzochten eerst wat snaarinstrumenten eigenlijk zijn. Karell en Ilyana onderzochten wat het verschil was tussen een mannetjeseend en een vrouwtjeseend en Jade en Kaat deden een egelonderzoek.














Jade en Kaat hebben hun onderzoek al kunnen voorstellen aan de groep. De andere onderzoekers gaan dit morgen doen want Kirsten stond voor onze deur.




We hebben vandaag een integratieactiviteit gedaan met Kirsten van het eerste leerjaar. Omdat zij onze juf gaat worden volgend schooljaar doen we activiteiten samen zodat we aan haar gewoon geraken en de stap naar het eerste wat minder hectisch kan verlopen. Kristie ging naar het eerste leerjaar en deed daar een activiteit met de kinderen van het eerste leerjaar.





















Foto's van de activiteit met Kirsten in onze klas kunnen jullie terugvinden op de blog van het eerste leerjaar. Ga zeker eens kijken!

Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten zijn we aan het drukken geslagen. Dit was een opdracht uit ons contract. Het werd kartondruk omdat Jade dit geleerd had bij Anouk en Marjan. Ze kon ons dus goed helpen. De drukwerken werden heel erg mooi!



















Volgende week donderdag gaan we voor de laatste keer dit schooljaar zwemmen. Er hangt een blad op ons prikbord om in te schrijven als je meekomt.


Tijdens de afsluitronde kwam Carmen in onze klas. Ze kwam vragen hoe de activiteit met Kirsten verlopen was en wat we gedaan hadden. Ze kwam ook vertellen dat het volgend schooljaar een beetje anders zal verlopen dan nu in de klas maar dat we absoluut geen bang moeten hebben.
We kregen ook allemaal ons werkje mee naar huis wat we met Kirsten gemaakt hadden.



Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten