vrijdag 13 maart 2015

hoeveel 'handjes' groot zijn wij?


Voor we gingen meten hebben we eerst naar Karrewiet gekeken. Het ging over de planeet Mars en dat daar mensen gingen wonen. Dat vonden we toch wel wat spannend!


Na de ronde was het vrije werktijd en mochten we in de hoekjes gaan spelen. Ondertussen hebben enkele kleuters ook al wat handjes gekleurd en geknipt want die hadden we nodig voor 'iets' na de speeltijd.



Mika en Emre hebben nog enkele potjes gezaaid voor ons moestuintje. We hebben geteld hoeveel we er nog moeten hebben en dat is enkel 'DILLE' nog. Heeft iemand dat misschien nog ergens? Blijkbaar is het deze week de laatste week dat je de moestuintjes meekrijgt in de Albert Hein, dus wie er nog heeft mag ze altijd meegeven! Wij zijn er heel blij mee.





We doen met onze school ook mee met 'ZIE ZE GROEIEN'. Elke klas heeft een doos met een heleboel zaadjes, gras,potjes en veel informatie in gekregen. Hier kunnen we fijn mee aan de slag in onze schooltuin. Wie er meer informatie over wil, kan altijd eens gaan kijken op www.ziezegroeien.be










Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten kwamen we terug in de kring. Kristie liet ons de handjes zien en vertelde dat we ons gingen meten maar niet met een meetlat. Toen we het over de letter L hadden ging het over 'Lengte'. We wilden toen weten hoe groot we waren. Maar we gingen dat deze keer eens niet doen met een lat maar met de handjes. Beurt om beurt mochten we gaan liggen op de mat en legden we handjes naast ons. We telden hoeveel handjes groot we zijn, Kristie schreef het op een blad en zo konden we goed bijhouden wie de meeste handjes had, de minste handjes, evenveel handjes,... We telden door en terug, we vergeleken en bekeken de lengte van de rij handjes. Veel wiskunde dus vandaag! Goed gewerkt allemaal! OP het einde wilden we ook weten hoeveel handjes Kristie was :) Ons papier met de uitslag hangt in 1 van de kaders in de speelzaal. Ga zeker maar eens kijken :)















 foto getrokken door Lander :)



Als afsluitmoment las Kristie nog een verhaal voor van Elmer de olifant en we enkele slimmeriken hadden direct gezien dat dit boekje in onze letterkast mocht want we zagen de letter E!


Toen was het tijd om te gaan turnen bij Anouk en daar hebben we Estafette gedaan :)

Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten was het rode werktijd en heeft iedereen die nog niet klaar was in zijn contract gewerkt. Maar niemand moest lang werken! We konden allemaal nog spelen in de hoekjes namiddag! Fijn hé :)





Ilyana, Yannina en Jasmijn hebben hun onderzoek van gisteren ook nog voorgesteld in de groep.


Tot maandag allemaal en een heel fijn weekend!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten