dinsdag 3 maart 2015

overal Lijnen

Lander mocht de boekenronde verzorgen en dat deed hij met 2 boekjes vanmorgen! Het waren hele leuke boekjes : een zoekboek over muisjes en een heel fijn boek over beleefd zijn en alstublieft en dank je wel zeggen! Dank je wel Lander voor deze leuke boeken.



Na de ronde tekende Lander iets over zijn boekjes in ons praatrondeboek.




Hierna was het vrije werktijd en mochten we in de hoekjes spelen.












Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten hebben we onze jassen en schoenen niet uitgedaan. We zijn terug naar buiten gegaan en zijn op zoek gegaan naar verschillende soorten lijn : rechte lijnen, schuine lijnen, gebogen en gebroken lijnen,... We zagen er veel en we tekenden er zelf ook op de grond.































We moesten terug naar binnen omdat het begon te regenen. Maar in de klas konden we ook nog verder werken met lijnen. Er lagen zwarte papieren met lijnpatronen op en die konden we na leggen met kleine steentjes. Dit komt ook in ons hoekenwerk zodat we dit nog wat kunnen doen.












We hadden geen turnen vandaag omdat Anouk de klas van Ann moest overnemen. Dus we konden we fijn rustig verder werken en spelen.







Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten hebben we klasraad gehouden. Die heeft wat langer geduurd omdat we regelmatig bezoek kregen in de klas van andere kinderen. En dan nog wel om pluimen te geven aan een aantal kleuters van onze klas. Zo zien we ze graag komen natuurlijk :)



Na de klasraad was het rode werktijd en Kristie liet ons de nieuwe contractjes zien. Het zijn niet zoveel dagen deze week omdat we vrijdag ook nog atelier hebben, daarom is ons contract niet zo heel erg dik. de afspraak was dat het rode werktijd was tot kwart voor 3. Er werd heel goed gewerkt in de klas aan alle opdrachten. Vanaf nu blijven we ook zitten op onze stoel als we hulp nodig hebben van Kristie i.p.v. naar haar te komen. Volgend schooljaar gaan we dit bij Kirsten ook zo moeten doen, dus nu kunnen we dat al een beetje oefenen :)













Na het opruimen keken we nog een Koekeloere en dat ging over een Leeuw, dat past volledig bij onze letter van de week!



Als afsluitmoment kregen we nog onze beloningsstickers. Er zijn al een aantal kinderen die hun dikke duimenkaart vol hadden en dus mochten grabbelen in de grabbelbox! Fijn hé :)

Morgen hebben we onze eerste verrassingsronde en dat zal een natuurronde worden. We zijn heel benieuwd wat Yannina ons komt vertellen!

Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten