woensdag 25 maart 2015

de P van Piano

Mika mocht vorige week met de dobbelsteen gooien voor de verrassingsronde en hij gooide 'spelletjesronde'. Hij mocht dus vandaag een spel voorstellen. Hij heeft dat heel goed gedaan. Hij vertelde welk spel het was en wat je moest doen. De vraag kwam met hoeveel kindjes het spel kon spelen en dat  moesten we even zoeken. Maar nu weten we allemaal waar we op de doos moeten kijken om te weten met hoeveel personen je een spel kan spelen. En ook dat je eerst de spelregels moet lezen als je een nieuw spel speelt.
Mika, heel goed gedaan! Je spel mag een hele week in onze klas blijven zodat iedereen er eens mee kan spelen.




Jade was daarna aan de beurt om met de dobbelsteen te gooien en ze gooide blauw. We keken op het register en zagen dat dat dierenronde was. Daar was Jade heel blij mee. We kijken ernaar uit Jade :)



Na de ronde hebben we nog een woordspin gemaakt ronde de letter P. Er waren heel veel letters die we vonden! Aan de hand van deze woordspin hebben we onderzoekjes en plannen gemaakt. Zo willen we graag gaan picknicken en ook eens in pyjama naar school komen!!! Super leuk!
We gaan een 'poolvos-onderzoek' doen en onderzoeken hoe een mannetjespaard heet en hoe een vrouwtjespaard heet. We zouden ook graag eens naar een manege gaan om naar paarden te gaan kijken. dat gaat Kristie eens opzoeken.
Paasmandjes en paaseieren gaan ook nog aan bod komen en de Paashaas zal ook nog wel langskomen ;) En we gaan ook kijken hoe we Paars moeten maken!


Maar eerst hebben we iets anders gedaan in de klas. Een groepje kleuters is met Anouk meegegaan om werkjes te maken en de andere kleuters hebben met Kristie de P van Piano gemaakt. Kristie had ook nog pianomuziek opgezet in de klas.

Na het fruitmoment (mandarijn) en de kleine speeltijd binnen wegens de regen, hebben we verder gewerkt in de klas.













Als afsluitmoment heeft Kristie de vrije teksten voorgelezen die in onze verhalendoos zaten.


En toen was het alweer tijd om naar huis te gaan. Wie een tetrablik heeft mag het (uitgewassen) morgen mee naar school brengen. We hebben er nog 5 nodig :)

Tot morgen allemaal!

Kristie

1 opmerking:

  1. PPPPPPPPrima!!! Misschien kunnen we morgen tijdens de speeltijd 1,2,3 piano spelen;)

    BeantwoordenVerwijderen