donderdag 5 maart 2015

Piet Mondriaan



Ata mocht muziek meebrengen voor de muziekronde vandaag en hij had 3 leuke liedjes op een stick staan. We hebben het eerste liedje geluisterd in de kring. Het was een rapliedje : we hoorden mensen praten en we hoorden zelf Engels praten! De andere 2 liedjes hebben we opgezet tijdens de vrije werktijd. Dank je wel Ata voor deze leuke muziek!


Na de muziekronde en een toonmoment was het vrije werktijd en gingen we spelen in de hoekjes.








Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten kwamen we terug in de kring. Kristie liet ons foto's van een kunstenaar zien die schilderijen maakte met rechte lijnen en vormen. Het was Piet Mondriaan en hij gebruikte ook maar enkele kleuren. Omdat we het deze week over lijnen gehad hebben en vorige week over vormen paste een kunstwerk van Piet Mondriaan helemaal bij onze activiteiten. We mochten allemaal zelf een kunstwerk maken zoals Piet Mondriaan dat deed. Met rechte lijnen, maar enkele kleuren en vierkanten en rechthoeken. Alle onze 'Mondriaantjes' hangen aan onze grijze muur. Kom zeker maar eens kijken!















We hebben vanaf nu ook een verhalendoos in de klas. Hier mag iedereen die een vrije tekst geschreven heeft, zijn verhaal insteken. Kristie leest ze dan voor aan de klas.


We zagen ook al enkele plantjes die aan het ontkiemen zijn in onze moestuin! Joepie :)



Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten waren Anouk en Laura in onze klas. Met Anouk zijn we gaan werken rond raamfiguren en samen met Laura hebben we geknutseld voor het broertje van Emani. Het is nog niet klaar maar het beloofd al heel mooi te worden :)










Tijdens het afsluitmoment deelde Kristie de stickers uit en ook nog brieven voor 'Dag van de kleuter'. Er zit dus een brief in de boekentas die belangrijk is om te lezen!

Morgen is het turnen en namiddag is het atelier.

Tot morgen allemaal!

Kristie


Geen opmerkingen:

Een reactie posten