maandag 16 maart 2015

een dag vol Enge dingen



We zijn begonnen met de praatronde vandaag. Eerst hebben we onze nieuwe plaatsten gezocht en gevonden, we hebben nieuwe taakjes gekozen en toen zijn we begonnen. Karell zorgt voor het licht, Ata voor de rode bol, Yannina voor de kalender, Ilyana voor het weer, Kaat is de tijdsbewaker en Jade was onze kapitein vandaag. Ze deed dat heel goed en stelde aan iedereen goede vragen. Ze kon ook prima de kernwoorden zeggen die Kristie moest noteren in het praatrondeboek.
Jade liet een mooi vaasje zien met een tulp erin en ze vertelde dat ze dit zelf gemaakt had! Knap hé!




Na de ronde hebben we onze plannen voor die dag gemaakt en daarna mochten we gaan spelen in de hoekjes tijdens de vrije werktijd.










Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten gingen we op spinnenjacht buiten. We zochten naar spinnen webben en naar spinnen. Spinnenwebben hebben we wel gevonden maar spinnen spijtig genoeg niet.








Terug in de klas hebben we dan zelf spinnenkronen gemaakt. Zo konden we onszelf omtoveren tot spinnen. De kronen zijn heel erg leuk geworden.

















Lucas had thuis heel erg veel getekend voor onze enge dag. Hij mocht het allemaal laten zien en we hebben er onze deur mee versierd! Knap werk Lucas!




s' Middags hebben we allemaal gesmuld van heerlijke 'enge soep met spinnen' die Lucas had meegebracht. DANK JE WEL HIERVOOR! Ze was heel lekker en het was heel fijn dat we dit konden doen!






Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten was Anja, de mama van Lander in onze klas.
Samen met haar hebben we spookje uit gips gemaakt. Dat was super leuk! DANK JE WEL ANJA! De kleuters en ik vonden het heel erg leuk!















Tijdens de afsluitronde vertelde Kristie nog een 'eng verhaal' voor het tijd was om naar huis te gaan.


Iedereen kreeg zijn spinnenkroon en spookje mee naar huis, dus niet verschieten hé mama en papa!

Morgen mag Yana een boekje meebrengen voor de boekenronde.

Tot morgen allemaal!

Kristie

1 opmerking:

  1. Heel graag gedaan. Vond het zelf ook fijn nog eens in de klas te zijn. :-)

    BeantwoordenVerwijderen