dinsdag 18 september 2012

van 1 tot 10 en terug

Zyna mocht vandaag haar lievelingsboek meebrengen voor de boekenronde en ze had een leuk boek bij. Het was een telboek met 10 knopen eraan. We hebben het samen gelezen en moesten ook veel tellen. Dat vonden veel kleuters heel leuk. Daarom is het ook een 'teldag' geworden vandaag.
Na het turnuurtje hebben we veel samen geteld.  Eerst hebben we in groep geteld, we hebben de vingers van onze handen geteld, we hebben de juiste cijfers erbij gezocht, we hebben snel en traag geteld en we hebben zelfs terug geteld, van 10 naar 0.
Daarna konden we zelf telspelletjes doen. We hebben een nieuw spel geleerd waarbij je moest tellen en terug tellen. Dat was een heel leuk spel.










Romeo had een Mario pop meegebracht en liet die zien in de ronde. Hij zei dat Mario ook een broer had, Luigi maar dat die niet hetzelfde was als Mario en hij vroeg of hij dat eens mocht onderzoeken. Dat kon natuurlijk. We zochten samen prentjes van zowel Mario als Luigi en Romeo heeft zelf het onderzoeksblad gemaakt. Hij mocht het dan ook voorstellen aan de klas. Toen wilden natuurlijk veel kindjes Mario kleuren. Kristie heeft prenten gezocht van Mario en Luigi en we moesten die juist hetzelfde inkleuren als het voorbeeld. Dat was toch niet zo heel gemakkelijk want je moest goed naar de kleuren kijken. Een leuk onderzoek Romeo!







Namiddag hebben we eerst klasraad gehouden en daarna hebben de derde kleuterklassertjes een werkje gemaakt met cijfers. Sommige andere kleuters wilden dat ook eens proberen en dat mocht natuurlijk.




We hebben de dag afgesloten met een filmpje op Schooltv over tellen en cijfers.


Morgen mag Emily een foto meebrengen voor de foto-ronde.

De kleuters van de derde kleuterklas gaan samen met Kristie en Nurdan ( de mama van Emre) op bezoek in het ziekenhuis van Genk.  VERGEET GEEN POP OF KNUFFEL MEE TE BRENGEN!!!
De kleuters van de tweede kleuterklas blijven in de klas bij Britt en gaan de foto van Emily bespreken en beginnen aan hun vrije teksten.

Bedankt aan de ouders die vanavond aanwezig waren op onze eerste oudervergadering!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten