woensdag 5 september 2012

enkele schelpen en zeehonden

Tijdens de praatronde vanmorgen kwamen er al reacties van kleuters dat ze geen schelpen gevonden hadden of dat hun schelp gebroken was,of dat ze ze vergeten waren. Sophie had wel al een doosje met mooie schelpen meegebracht. We hebben afgesproken dat we nog schelpen gaan verzamelen tot en met vrijdag. Dus wie er nog heeft, breng ze zeker mee naar de klas. Je krijgt ze ook terug natuurlijk!



Amelia had een heel klein speelgoedzeehondje meegebracht. Sommige kleuters konden het niet zo goed zien en wilden dat wel eens in het echt zien. Omdat 'in het echt ' niet haalbaar was op dat moment ging Kristie op zoek naar een filmpje over zeehonden en dat hebben we als afsluiting van deze dag gezien. Iedereen kon zijn vragen stellen die hij nog had over zeehonden.


Verder hebben we nog in de hoekjes gespeeld. Enkele kleuters hebben leuke spelletjes gespeeld en sommige andere kleuters zijn al begonnen aan hun weekopdrachtje. We gaan een verjaardagskalender maken in de klas en iedereen mag zijn gezichtje met kroon zelf versieren. We hebben afgesproken dat deze ook vrijdag moeten af zijn zodat we hem kunnen ophangen in de klas.

















Luca had op het krijtbord een letter geschreven maar hij wist niet welke letter het was. Dat is natuurlijk een heel leuk onderzoekje. We steken dit even in de koelkast tot volgende week en dan gaan we hier mee aan de slag. Goed geschreven Luca!


Volgende week donderdag 13 september in het klasvergadering op onze school. Dat wil zeggen dat we met onze groep ouders even bespreken in de klas hoe de werking eruit ziet, wat de afspraken zijn, wie de klasouders zijn,... Voor de oudste kleuters is dit van 16u30 - 17u30 in de klas. Ik hoop dat er hier zoveel mogelijk ouders op kunnen aanwezig zijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten