dinsdag 25 september 2012

spinnen en een pasta-onderzoek

Omdat we gisteren als afsluiting naar de voorstelling de Lotte en Fran zijn gaan kijken konden de spinnenonderzoekers hun onderzoekje niet aan de rest van de klas laten zien. Daarom dat ze er mee mochten beginnen vandaag. Luca, Kyan en Noëmie lieten hun onderzoeksblad aan iedereen zien en vertelde dat een spin dus 8 poten heeft, 4 aan elke kant.


Het was ook boekenronde vandaag en Kyan mocht zijn lievelingsboek meebrengen. De titel was Argus. Kristie heeft het voorgelezen aan de klas, het was een leuk boek! Bedankt Kyan!
Daarna hebben we nog even praatronde gehouden want er waren toch nog kleuters die dringend iets wilden vertellen. Alexander is ook terug uit vakantie en hij vertelde enthousiast over Italië, het strand en het zwembad.
Hierna hadden we een uurtje turnen.


Na de speeltijd hebben we eens gekeken wie nog iets wist van het spinnenonderzoek. We konden spinnen knutselen maar je moest er wel voor zorgen dat de spin het juist aantal pootjes had. De spinnen hangen op voor onze klas. Kom zeker eens kijken :)



















Gisteren waren we op zoek naar het verhaaltje van Roodkapje en zowel Vincent als Amelia hadden een boekje meegebracht. Vlak voor de middag heeft Kristie het verhaaltje voorgelezen en het was toch wel wat spannend :)

Namiddag hadden we eerst klasraad en daarna hebben we het pasta-onderzoek gedaan. Dankzij de oproep op deze blog om pasta mee te brengen hadden we pasta genoeg om te vergelijken. Dank je wel Amelia, Luca en Vincent om er mee te brengen. We hebben alles pasta's vergeleken en we vonden dat er wel heel erg veel verschillende soorten bestonden. We hebben er sommige op het onderzoeksblad geplakt en anderen werden getekend op het blad. Het was wel een leuk onderzoek.









Nadien hebben we nog even gespeeld in de klas.








Morgen mag Jeff een foto meebrengen voor de fotoronde.


Donderdag gaan we op uitstap!!!!!! Na de eerste speeltijd vertrekken we naar Maasmechelen want we mogen op bezoek gaan bij de dokter.
De papa van Amelia is dokter en omdat er toch een heleboel kinderen op bezoek wilden gaan bij de dokter heeft Amelia het aan haar papa gevraagd. En nu mogen we gaan, leuk he :)
We gaan met auto's, Dilek ( mama van Amelia) zorgt voor de nodige mails/vervoer en we hoeven die dag geen boterhammen mee te brengen want Dilek gaat pasta koken voor iedereen. We blijven fijn daar eten, Leuk he :) Iedereen kijkt er al heel erg naar uit!

Tot morgen allemaal!

VERGEET ONZE PASTADAG NIET! ZONDAG 7 OKTOBER. INSCHRIJVEN KAN NOG TOT MAANDAG MAAR VERGEET NIET DAT HET VRIJDAG GEEN SCHOOL IS VOOR DE KINDEREN!!!



1 opmerking: