donderdag 20 september 2012

muziek en vrije teksten

We zijn de dag begonnen met een uurtje turnen. Moe maar voldaan kwamen we terug in de kring zitten. Het was muziekronde en Noëmie mocht haar lievelingscd meebrengen naar de klas. Het was een cd van Mega Mindy. Haar lievelingsliedje was 'Tijd voor Mega Mindy'. We hebben eerst naar enkele liedjes geluisterd in de kring maar omdat iedereen wou dansen zijn we naar de speelzaal gegaan. Daar hebben we gedanst op Noëmie haar lievelingsliedje. We hebben de cd de hele opgezet en dat vonden we heel leuk.



Na de speeltijd hebben de kleuters van de derde kleuterklas hun verhaal gedaan over het bezoek aan het ziekenhuis. De andere kleuters wilden eigenlijk ook naar het ziekenhuis gaan. Maar dat kan pas vanaf de derde kleuterklas. Dan wilden ze wel naar de dokter gaan. Amelia vertelde dat haar papa dokter is. Ze gaat vragen of we eens bij hem op bezoek mogen komen. En nu is het spannend afwachten :)
We konden vandaag woordjes stempelen die te maken hadden met het ziekenhuis. Dat was niet gemakkelijk maar sommige kleuters konden dat toch wel goed. Verder had Amelia een blok met tekeningen meegebracht. Ze vertelde dat het van de winkel was (apotheek) en dat als je die mooi inkleurde je misschien een prijs kon winnen. De kleuters die dat wilde mochten een tekening inkleuren in de crea-hoek.

















Namiddag hebben de kleuters van de derde kleuterklas en enkele kleuters van de tweede kleuterklas in hun vrije tekstenboekjes gewerkt. We hebben weer mooie tekeningen gemaakt met leuke verhaaltjes. De andere kleuters hebben dit gisteren gedaan bij Britt en konden dus nu fijn spelen in de kleihoek of de computerhoek. Tot morgen allemaal!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten