maandag 17 september 2012

2 onderzoeken en 2 plannen

Het was een hele drukke dag vandaag. Er kwamen 2 plannen en 2 onderzoeken uit de praatronde vanmorgen. Het eerste plan kwam van Jeff. Hij had 2 centjes bij en wou die gebruiken in de winkelhoek om iets te kopen. Het gesprek kwam al snel op de centjes van de winkelhoek. Er waren er een heleboel verdwenen en eigenlijk wilden we allemaal wel nieuwe centjes. Die gingen we dan zelf maken vandaag. De hele dag konden we geld maken in de crea-hoek. Wie zijn geld af had kon het bij Jeff in het mandje gaan leggen.






Het tweede plan kwam van Laura. Ze had een heleboel pony's van 'My little pony' meegebracht. Ze vertelde dat ze heel veel wist van ponyland en ze wilde graag pony's schilderen. Dat hebben we dan aan de grote tafel in de zaal gedaan.

We hebben ook spelletjes op de computer gespeeld van 'My little pony' en een puzzel gemaakt van 'My little pony'.






















Namiddag hebben we de 2 onderzoeken gedaan. Emre vertelde in de praatronde dat hij een echt vogeltje had gekregen. Het heet 'tweety'. Het gesprek kwam op wie welke dieren thuis had en dat we toch ook dieren hadden in de klas. Toen vroeg iemand welk dier de andere klassen eigenlijk hadden. Dat zijn we dan allemaal samen gaan vragen. We gingen naar elke klas en vroegen of ze een klasdier hadden en welk dier dat dan wel was. Het was een heel leuk onderzoek.
De klas van Ann heeft een muisje, Frits, in onze klas wonen onze 2 cavia's Harry & Jules, in de eerste klas woont een mooi wit vogeltje. De naam komen ze morgen tijdens de klasraad bekend maken. In de tweede graad hebben ze een heleboel diertjes : een vis en wandelende takken. Die hebben we zelfs kunnen aanraken. In de derde graad bij Rabia hadden ze nog geen klasdier maar enkele kleuters stonden direct paraat om suggesties te doen : een minikonijntje, een schildpad of een papegaai :)





















Zyna liet tijdens de praatronde een foto van Simba zien. Dat was een leeuw. Maar we wisten nu niet of het een jongen of een meisje was. Dat wilde Zyna wel graag onderzoeken. Samen met Amelia en Emre heeft ze onderzocht hoe je het verschil tussen een mannetjesleeuw en een vrouwtjes leeuw kan zien. En ze hebben dat heel goed gedaan.





We hebben de dag afgesloten met een filmpje van "My little pony' want Romeo vertelde dat daar een draak in tevoorschijn kwam maar niet iedereen was het met hem eens, en weet je wat? Romeo had gelijk :)

Morgen is het boekenronde en Zyna mag haar lievelingsboek meebrengen. Benieuwd wat het gaat worden :)


Niet vergeten : MORGEN OM 18u45 IS HET DE EERSTE OUDERVERGADERING!!!!!!!!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten