donderdag 13 september 2012

de letter A en vrije teksten

We zijn vandaag begonnen met een uurtje turnen. Zo waren we goed opgewarmd om de dag te beginnen.
Nadien zijn we in de praatronde gaan zitten want Romeo had een cd meegebracht voor de 'muziekronde'. Hij liet de cd zien en er stonden allemaal auto's op. Hij vertelde dat het een cd van zijn papa was en dat nummertje 4 op de cd zijn lievelingsliedje was. Dat hebben we dan samen geluisterd. Het begon heel rustig en we konden er op wiegen maar ineens ging het heel hard en snel en toen hebben we luchtgitaar gespeeld in de klas. We vonden het heel leuk. De cd heeft vandaag ook nog opgestaan tijdens het hoekenwerk. Bedankt Romeo om deze cd mee te brengen!









Vorige week had Luca een letter geschreven op het krijtbord maar hij wist niet welke letter dat was.
Zoals beloofd gingen we dit eens onderzoeken. We gingen kijken naar de namen van de kleuters om te zien of we die letter vonden en wat bleek? Drie kleuters hadden deze letter als eerste letter. Het was de letter A. We hebben toen nog andere woordjes gezocht die begonnen met de letter A. En daarna hebben we de letter ook geschreven.
Nadien kon, wie dat wilde, de letter A versieren. Het zijn hele mooie werkjes geworden.




















Namiddag was Juf Martine in de klas en hebben we allemaal onze eerste vrije teksten gemaakt. Kristie had ons uitgelegd dat we iets mochten tekenen wat we wilden maar we moesten er wel een verhaaltje bij kunnen vertellen. Dat schreven Martine of Kristie er dan langs. Tijdens de afsluitronde werden alle verhaaltjes getoond aan de klas. Iedereen had super zijn best gedaan!
We hebben de dag afgesloten met de rest van het 'Peter Pan' verhaal te lezen.Het boek is uit en het was heel erg spannend!






Tot morgen allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten