maandag 24 september 2012

van klein naar groot en een onderzoek

We hadden veel spullen meegebracht voor de praatronde vandaag.Janneke vertelde dat haar mama naar de winkel geweest was om pasta te kopen. Iemand vroeg welke pasta. Al snel ging het gesprek over welke soorten pasta er allemaal bestaan. Dat zou wel een een leuk onderzoek zijn. Dus : wie heeft er pasta thuis waar hij een beetje van mag meebrengen naar de klas? Dan gaan we het verzamelen en kunnen we de verschillende soorten vergelijken.
Manuel had een grote spin bij. De kleuters gingen de poten tellen en kwamen uit op 10 poten voor de spin. Kon dit wel? Er werd gezegd dat een spin 8 of 10 of 12 poten had. Dat was natuurlijk een hele goede onderzoeksvraag. Luca, Kyan en Noƫmie gingen dat namiddag onderzoeken. Ze hebben dat heel goed gedaan!

 



Vlak voor de speeltijd hadden we ook brandoefening. We leerden hoe we rustig naar buiten moesten gaan en waar we allemaal moesten verzamelen.


Na de speeltijd hebben we gewerkt van klein naar groot. We deden eerst een spelletje met Kristie hierover en daarna konden we paddenstoelen of blaadjes uitknippen en ze rangschikken van klein naar groot. We moesten ze ook opplakken op een lange strook papier. Lylas kwam met het idee om er een kroon van te maken. Dat vonden we superleuk en dat hebben we dan ook gedaan. Iedereen is vandaag naar huis gegaan met zijn 'van klein naar groot-kroon'.
Verder was er ook nog een teloefening die we konden doen. Er lag een groot blad vol bomen, alleen waren de appels er uitgevallen. Onder de boom stond een cijfer en dat gaf aan hoeveel appels er in de boom moesten. De tweede KK heeft tot 5 geteld en de derde KK tot 10. We moesten de appels met een wattenstaafje en verf erin stippen. Iedereen heeft weer heel goed gewerkt vandaag.

















Namiddag wilde Kristie het verhaal van Roodkapje vertellen. Dat kwam omdat Vincent zijn 'boze wolf-knuffel' had meegebracht en vertelde dat er een verhaal was waar de wolf in iemand zijn buik zat. Sommige kleuters wisten dat dit over Roodkapje ging, maar klopte Vincent zijn verhaal wel?Het spijtige was dat Kristie het verhaaltje niet vond en ook Ann had het niet in de klas. We hebben afgesproken dat we het donderdag in de bib-truck gaan zoeken. Of iemand moest het thuis liggen hebben, dan mag je het natuurlijk altijd mee naar school brengen!

We hebben dan leuke spelletjes gedaan in de hoekjes.






Nadien kwamen Fran en Lotte van de tweede graad in de klas vertellen dat ze een onderzoek gedaan hadden over de Middeleeuwen en dat we mochten komen kijken en luisteren naar hun voorstelling. Ze hebben dat super goed gedaan en we hebben nadien zelfs nog enkele leuke spelletjes gespeeld die de kinderen vroeger in de Middeleeuwen ook speelden!


Kyan mag morgen zijn lievelingsboek meebrengen voor de boekenronde. Jeff mag woensdag zijn lievelingsfoto meebrengen voor de fotoronde en Laura mag donderdag haar lievelingscd meebrengen voorde muziekronde.
Tot morgen allemaal!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten