maandag 3 september 2012

Een gloednieuw schooljaar met veel vriendjes

Vandaag was het wel een hele spannende dag. Iedereen kwam met een klein hartje naar school. Een nieuwe klas, voor sommigen een nieuwe juf, nieuwe vriendjes in de klas, zelfs voor veel kindjes een nieuwe school. Maar het ijs was snel gebroken.
We zitten dit jaar met 21 kleuters in de klas. Dat is al een hele hoop. De praatronde zat dan ook helemaal vol.

 
Amine

 
Cinar

 
Emre

 
Emily

 
Zyna

 
Noƫmie

 
Vincent

 
Laura

 
Amelia

 
Lylas

 
Alexander

 
Romeo

 
Sophie

 
Manuel

 
Sinja

 
Liam

 
Kyan

 
Luca

 
Janneke

 
Jeff

 
Rebekka

Tijdens de praatronde mocht iedereen zich voorstellen aan de rest en iets vertellen als hij/zij wou. En weet je wat, er kwam al direct een onderzoekje uit deze ronde! Laura had een knuffel meegebracht. Ze vertelde dat het een koala was, hij was roze met wit. Al snel begon er een gesprek over de koala. Ziet hij er in het echt ook zo uit? Enkele kleuters wilden dat wel eens onderzoeken en namiddag hebben Janneke, Alexander, Sophie, Amelia en Sinja ons eerste onderzoekje van dit schooljaar gedaan. En ze hebben dat heel erg goed gedaan! Proficiat!!








Na de praatronde zijn we eens gaan rondwandelen op school en hebben we enkele afspraken gemaakt zoals : niet lopen of roepen in de gang en ook: als de bel gaat komen we naar de deur.
Terug in de klas hebben we de hoeken ontdekt en fijn samen gespeeld.










 

Na de eerste speeltijd hebben we samen met alle kinderen van de school spelletjes gespeeld. Je moest je op een hele gekke manier voorstellen en er waren sommige hele gekke 'moves' te zien :)












Tijdens de kring voor de middag hebben Romeo en Liam een hele leuke poppenkastvoorstelling gegeven voor de hele klas. Ze hadden er samen aan geoefend tijdens het hoekenwerk. We hebben allemaal goed gelachen! Goed gedaan jongens!


 




Sinds dit schooljaar eten we niet meer met iedereen in de eetzaal maar enkel met onze klas. Zo verloopt alles veel rustiger.


Na de middag hebben we in andere hoekjes gespeeld, hebben enkele kleuters het onderzoek gedaan en hebben we ons ook geamuseerd op de computer.
Voor we het wisten was de eerste dag al om.












Emily was zaterdag jarig en deze vrijdag gaan we dat vieren. Elke kleuter die jarig is mag zelf kiezen wat we dan doen. Het is de bedoeling dat de dag van het feestje mama/papa/oma/opa/... naar de klas komt en alles meebrengt. Emily koos voor frisdrank, taart en een verkleedfeestje. Dat gaat dus een leuke dag worden :)



Morgen gaan we wandelen in De Maten. Zorg voor gemakkelijke kleren en zeker gemakkelijke schoenen. Als er ouders graag willen mee wandelen, we vertrekken direct na school.

We zijn ook nog op zoek naar ouders die toezicht willen doen op dinsdag en vrijdag van 13u00 tot 13u30. We hebben nog niemand die zich hiervoor heeft opgegeven. Hopelijk lukt het nog!

Er zitten ook een heleboel briefjes in de boekentas die mama/papa zouden moeten tekenen en zo snel mogelijk terug meegeven aan Kristie. Dit is belangrijk voor in de dossiers.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten