vrijdag 21 september 2012

Aya- dag

Na de actua-ronde had Kristie iets speciaal voor ons. Ze liet ons een liedje horen over Aya. Sommige kleuters kende het liedje al wel van op de radio. Het was het Aya-lied. Daarna keken we een filmpje over Aya. Aya is een programma speciaal gemaakt voor kleuters en in samenwerking met Levenslijn. Ze willen op een speelse manier de kleuters de veiligheidregels aanleren in het verkeer.



Zyna, Lylas en Romeo zijn in alle klassen geweest om te vragen hoe iedereen naar school kwam. Met de fiets, te voet, met de auto of op een andere manier (bv de bus). De meesten onder ons kwamen met de auto. We hebben er een onderzoeksfiche van gemaakt en ze hangt op aan ons prikbord. Goed gedaan Zyna, Lylas en Romeo!



Na de speeltijd konden we een Aya maken. Je moest Aya kleuren en daarna uitprikken. Je kan ze bewonderen aan onze grijze muur. Omdat het filmpje van Aya ging over oversteken over het zebrapad en er zeker niet op het zebrapad blijven spelen, hebben we allemaal zebrapaden gemaakt. De kleuters van de tweede KK moesten 7 stroken uitknippen op de lijntjes en er een zebrapad van maken op een zwart papier. De kleuters van de derde KK kregen geen lijntjes meer maar wel een stappenplan wat ze moesten doen. Iedereen heeft er erg zijn best voor gedaan!




 











 
Namiddag hebben degene die dat wilden naar andere filmpjes over Aya gekeken. Sommige kleuters werkten hun werkjes nog af, terwijl andere kleuters in de zandbak speelden. Of met de legoblokjes.





We zijn ook samen begonnen met de kooi van Harry en Jules proper te maken. Elke vrijdag mogen 2 kleuters met de bak naar de mesthoop gaan om hem proper te maken. Andere kleuters zorgen ervoor dat er proper zaagsel in de bak ligt zodat Harry en Jules op maandag weer proper in hun kooi kunnen zitten.




We kregen vandaag ook een kaartje van Alexander. Hij is op vakantie in Italië! Dank je wel Alexander, dat was super fijn!!!
Fijn weekend allemaal! Volgende week vrijdag is er geen school voor de kinderen, wel voor de leerkrachten!
Vergeet de papieren van de pastadag niet in te vullen en terug mee te geven! Hopelijk zien we jullie allemaal talrijk op zondag 7 oktober in onze school voor de pastadag!

2 opmerkingen:

  1. juf kristie is weer heel goed begonnen aan haar nieuwe school jaar zie ik , vol nieuwe ideeén ,toppie voor de juf .groetjes anja

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En niet vergeten : 5 oktober leerkrachtendag ! Zet de juf in de kijker !

    BeantwoordenVerwijderen