maandag 10 september 2012

een schelpenonderzoek

We hadden vandaag tijdens de praatronde veel te vertellen. Alexander was naar het natuurreservaat geweest, Manuel zijn  nagel was stuk, Janneke had een schrijfboek bij en zowel Jeff als Liam hadden een leuk boek meegebracht.
Na de praatronde zijn we begonnen met het onderzoeken van al die schelpen, want ondertussen lagen er toch wel veel schelpen te wachten op de kast.
We zijn in kleine groepjes gaan samen zitten zodat iedereen op zijn tempo de schelpen kon onderzoeken. Sommige gingen er aan ruiken, anderen gingen er in luisteren! In die grote schelp zou je zelfs de zee kunnen horen!
Vorige week kwam de vraag of alle schelpen eigenlijk hetzelfde waren en dat hebben we dankzij al die schelpen goed kunnen onderzoeken. Een aantal kleuters hebben op een onderzoeksblad verschillende stempels getekend.







In de crea-hoek lagen kleurblaadjes van verschillende schelpen. De kleuters wilden die ook graag uitknippen. Dus hebben we er een heus groepswerk van gemaakt.
De andere kleuters hebben tijdens de vrije werktijd in de hoekjes gespeeld.

















Namiddag vroeg Lylas of hij met klei mocht spelen. Dat wilden nog wel wat kleuters. We hebben dan de grote tafel gebruikt voor al die klei. Ook de tangrammen werden boven gehaald maar dat was toch niet altijd zo gemakkelijk.









We hebben de dag afgesloten met een filmpje van Schooltv over schelpen.
Morgen beginnen we de eerste keer met de lievelingsboekronde en Janneke heeft het kaartje mee. Benieuwd welk boek ze gaat meebrengen :)


Morgen is het turnen!
En er zit ook een briefje in de boekentas. Het is week van de sportclubs en woensdag mogen ALLE kinderen van onze school gekleed in hun sportoutfit naar school komen. Doe je bv aan voetbal, dan mag je in je voetbaloutfit naar school komen. Als je geen sport doet na school kom je gewoon sportief gekleed naar school want we gaan allemaal samen aan sport doen wie dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten