dinsdag 11 september 2012

schelpendoosjes en een lievelingsboek

We hebben onze eerste lievelingsboekronde gehad. Janneke mocht haar lievelingsboek meebrengen en de titel was 'Zoek-boek'. Kristie heeft het voorgelezen in de kring en iedereen vond het een grappig boek! Het viel Romeo op dat er rijmwoorden in stonden. Daar zijn we even verder op ingegaan. We gingen allemaal rijmwoorden zoeken en er kwamen sommige hele grappige woorden tevoorschijn. Het boekje had vandaag veel succes in de boekenhoek! Bedankt Janneke voor dit fijne boek. Ook Lylas had een boek bij, wel een heel erg groot boek. Het was een atlasboek. Lylas mocht zijn boek ook voorstellen aan de klas en we hebben samen ons land gezocht. Ook in dit groot boek werd veel gekeken vandaag. Morgen mag Liam een foto meebrengen voor de 'foto van de week'ronde.




Na de ronde hadden we een uurtje turnen en na de speeltijd was Britt in onze klas. Ze heeft samen met de kinderen namen gestempeld. Iedereen mocht zijn naam stempelen op een strook papier. Dat gaan we dan gebruiken om onze naam te leren schrijven.



In de creahoek kon je vandaag schelpendoosjes maken. We hadden nog een heleboel schelpen over en daar wilden we iets mee doen. Kristie had houten doosjes voor iedereen en daar hebben we de deksel van volgeplakt met schelpen. We moesten natuurlijk wel een beetje meten en passen of de schelpen die we mooi vonden er wel op konden. De doosjes staan te drogen in de klas en mogen deze week mee naar huis.
















Verder werd er tijdens de VWT fijn gespeeld in de verschillende hoekjes.









Namiddag hadden we terug klasraad. Sommige kleuters wisten nog hoe dit moest en er werden ook veel pluimen aan mekaar gegeven. Fijn he!
Daarna hebben we met de kleuters van de derde KK verder rijmwoordjes gezocht en dit aan de hand van speciale rijmwoordpuzzels. De andere kleuters hebben kralen geregen en met de barbies gespeeld.










Niet vergeten om morgen in 'sport-outfit' naar school te komen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten