dinsdag 4 september 2012

Op naar De Maten

We zijn deze voormiddag op stap geweest. En dan nog wel met de hele school! We hebben een hele leuk wandeling gemaakt naar De Maten. Daar hebben we de eendjes eten gegeven en nadien hebben we allemaal samen gepicknickt! De zon scheen en het was heel gezellig. Terug op school mochten we in de kring vertellen wat we leuk vonden aan deze activiteit. En vooral het picknicken vonden we fijn.
Nu hebben alle kinderen van onze school mekaar wat beter leren kennen en dat merkte je al heel goed tijdens de middagspeeltijd. Iedereen (groot en klein) speelde samen. En daar doen we dit dus voor he :)

























Tijdens de picknick hebben enkele kinderen grote schelpen gevonden in het riviertje. We hebben ze mee naar school genomen om te onderzoeken. De meeste kinderen dachten dat het 'oesterschelpen' waren. Dat gaan de oudere kinderen nu onderzoeken. Wij wilden eigenlijk weten of alle schelpen hetzelfde zijn.
DUS : we hebben een heel leuk plan in onze klas!
We gaan zoveel mogelijk verschillende soorten schelpen verzamelen. dan kunnen we ze allemaal eens vergelijken. Daarom deze oproep : Heb je schelpen thuis, breng ze zeker mee naar de klas. Het zou fijn zijn moesten we er een heleboel kunnen verzamelen en vergelijken.



Na de middagspeeltijd hebben we onze eerste klasraad gehad. Voor de meeste kinderen was dit iets heel nieuw. De kinderen die vorig schooljaar ook in deze klas zaten hebben de werking hiervan uitgelegd. En daarna hebben we onze eerste klasraad gehouden. Binnenkort mogen 2 kleuters van onze klas hiermee naar de leerlingenraad gaan.


Nadien hebben we nog fijn gespeeld in de verschillende hoekjes.
De dag was weer voorbij voor we het wisten. Tot morgen allemaal!








Kristie heeft al een heleboel briefjes terug gehad. Super!!!! Denken de anderen hier ook even aan aub?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten