vrijdag 14 september 2012

Jip en Janneke

We hebben vandaag naar Karrewiet gekeken in de klas. Het was superfijn te horen dat er zoveel kindjes in de klas tijdens de week ook naar Karrewiet kijken!
Terug in de kring hebben we gepraat over wat we gezien hadden. En weet je wat? Jip en Janneke waren jarig, ze werden 60 jaar! Veel he! We zijn een prent gaan zoeken over Jip en Janneke en Kristie had er een voorleesboek van. De grootste verrassing was dat Sinja net vandaag een cd bij had met allemaal liedjes van Jip en Janneke erop. We gingen er een heuse 'Jip en Janneke dag' van maken vandaag. Na de speeltijd hebben we eerst een gesprekje gehad over vriendschap. Want Jip en Janneke zijn de beste vrienden. Hoe vraag je eigenlijk of iemand je vriendje wil zijn? Kristie had prenten afgedrukt waar Jip en Janneke opstonden. Die konden we kleuren en versieren.
We konden tijdens de vrije werktijd ook luisteren naar een verhaaltje van Jip en Janneke op de computer.







Ondertussen konden we ook spelen in de hoekjes. Er zijn een aantal kleuters die hele mooie patronen hebben nagelegd met de patronenpuzzels. Dat was helemaal niet gemakkelijk maar ze hebben dat heel erg goed gedaan!








Na de middagspeeltijd hebben de kleuters van de derde KK (en sommige van de tweede KK ook) een telopdracht gedaan met Jip en Janneke in de hoofdrol :)
De anderen konden in de zandbak spelen, met de puzzels, een tovertekening maken, op de computer of met de knex spelen.















Fijn weekend allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten