donderdag 1 september 2016

Hier zijn we dan!

Joehoe! 1 september vandaag! Toch een speciale dag! Iedereen had toch wat kriebeltjes in de buik vanmorgen maar alles is super goed verlopen!


We begonnen de dag met een praatronde. We vertelden daar wat we leuk vonden tijdens de vakantie of wat we hadden meegebracht. Rebecca was vandaag ook in de klas. Zij zal onze stagiaire worden dit schooljaar en zal regelmatig een week komen lesgeven in de klas. Alle data hiervan kan je vinden in onze klasagenda.
 
Er kwam ook al een leuk plannetje uit de ronde. Lauren vertelde dat ze een slechte droom gehad had vannacht en Lana vertelde dat je hiervoor een dromenvanger kan gebruiken. Maar hoe ziet een dromenvanger er eigenlijk uit? Volgende week dinsdag gaan Lauren, Lana en Merel hun dromenvanger eens meebrengen en gaan we verder onderzoeken hoe je dit moet maken. Want dat willen we natuurlijk wel allemaal! Daarna gaan we plannen en kijken of we dit kunnen knutselen in de klas. Leuk hé, zo een onderzoek en een plan vanaf de eerste dag!


Na de ronde was het tijd om te gaan turnen. We krijgen dit schooljaar turnen van meester Seppe. Dit zal op maandag en donderdag zijn.

Na de speeltijd hebben we eerst even een koekje of fruit gegeten want nu hadden we toch echt wel honger. Terug in de klas hebben we de verschillende hoeken verkend en er klasafspraken rond gemaakt.


Daarna was het eindelijk tijd om de hoekjes te verkennen. Er werd fijn gespeeld in de klas.






















Ondertussen heeft Kristie ook foto's van ons gemaakt om op te hangen in de klas.






















We missen alleen Sean en Ensar nog!

Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten kwamen we terug in de kring. Toen heeft Kristie ons de bakjestijd uitgelegd. We mogen telkens iets kiezen wat in de bakjes ligt. Het was weer een gezellige en vooral warme drukte in de klas namiddag.



We zijn toch ook maar even buiten geweest om wat frisse lucht te krijgen en om eventueel iets te eten of drinken want het was echt heel warm in de klas vandaag.






Terug in de klas hebben we nog eventjes gespeeld en daarna opgeruimd. Er was nog juist eventjes tijd om het boekje voor te lezen dat Tuana had meegebracht.

Iedereen heeft ook nog een uitnodiging meegekregen van Lauren en ook een briefje dat we gaan picknicken morgen. We vertrekken om 13u30 en wie wil komen meewandelen/picknicken is van harte welkom. Voorzie zeker gemakkelijke kleren en schoenen.



Tot morgen allemaal! Ik ga alvast goed slapen vannacht :)

Kristie

1 opmerking:

  1. Lieve schatten, wat fijn om te lezen dat jullie eerste dag zo leuk verlopen is. Ik ga jullie zeker blijven volgen en aanmoedigen vanaf de zijlijn! Liefs, Anouk

    BeantwoordenVerwijderen