dinsdag 20 september 2016

straten maken



Vanmorgen was het een beetje anders dan anders in de klas. We mochten met onze schoenen en onze jas in de kring gaan zitten. Dit kwam omdat we een geplande brandoefening gingen doen en het was te koud om zonder jas buiten te wachten. We hebben dat trouwens super goed gedaan. Het lawaai was wel een beetje schrikken maar we wisten dat het een oefening was en iedereen bleef heel rustig.


Na de brandoefening hebben we de boekenronde van Robin gedaan. Ze had een boekje over een ballerina bij en dat hebben we dan voorgelezen. Dank je wel Robin!


Daarna konden we nog even in de hoekjes spelen tot aan het eetmoment.














Na de kleine speeltijd gingen we straten maken. Kristie had heel veel soorten straten afgedrukt en we kregen een groot wit blad. De opdracht was : zorg dat de auto van de ene kant van het blad naar de andere kant kan rijden op een straat. We konden aan de slag en veel kleuters vonden dit heel erg leuk! Er werden oplossingen bedacht en er werd geknipt en geplakt. Bij sommige kleuters kwam er een rechte straat tevoorschijn maar andere kleuters lieten hun auto veel bochten en straten nemen. Als we klaar waren konden we met een auto rijden over de straat en kijken of alles juist was. Het was een hele leuke oefening in probleemoplossend denken!













Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten kwamen we terug in de kring voor de klasraad. We hadden tijdens de speeltijd samen met Nath papiertjes geraapt en er zijn toch veel kinderen die hun papiertjes zo maar op de grond gooien terwijl er vuilbakken genoeg op de speelplaats staan. Daarom mogen donderdag Lana en Dylan met Nath meegaan om dit in de klassen te gaan vertellen. Want afval hoort in de vuilbak en niet op de grond!

We keken ook nog naar Aya en leerde het woordje STOP en zagen dat we altijd een fietshelm moeten opzetten als we gaan fietsen. Dit is veel veiliger!


Hierna was het bakjestijd en mochten we samen met Katia in de opgelegde hoekjes gaan spelen.








Morgen gaan we veilig leren oversteken en doen we een verkeersquiz!

Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten