maandag 5 september 2016

kaftpapier en de thuisrugzak

We hadden een rustige en leuke praatronde vanmorgen! Iedereen die wilde kon iets vertellen of laten zien. We hebben samen de dag overlopen en onze planning opgemaakt.


Na de ronde hebben we eerst even een koekje of fruit gegeten want daarna was het turnen met Seppe.

Na de kleine speeltijd kwamen we terug in de kring. Kristie vertelde dat we ons eigen kaftpapier gingen drukken met stempels en ondertussen mochten we vrij in de hoekjes spelen. De voormiddag ging zo snel voorbij dat we zelfs iets niet doorhadden dat het tijd was om te gaan eten!



















Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten gingen we de thuisrugzak openen. Vanmorgen hebben we allemaal onze spulletjes in de rugzak gestoken. Kristie haalde er telkens iets uit en dan moesten wij raden van wie dat was en ook waarom. Soms wisten we het direct, maar soms was het ook moeilijk hoor! We kwamen zo meer te weten over wat onze vriendjes allemaal graag doen.






















Hierna mochten we even kijken naar Koekeloere terwijl Kristie de bakjes klaarmaakte voor de bakjestijd. De bedoeling is dat deze bakjes hetzelfde blijven voor deze week. We kiezen iets wat in een bakje ligt en bedanken wat we ermee gaan doen. Als het bijna klaar is komt Kristie kijken of we ons plan echt wel uitgevoerd hebben. In de afsluitronde bespreken we dit even in de kring.











Kristie las ook nog een boekje voor over Tip de muis die niet naar school wilde. De oudsten van de klas (dat zijn de kleuters die GEEN oudere broer/zus op onze school hebben) kregen nog een briefje mee naar huis. Bryce mag morgen ook zorgen voor onze eerste boekenronde.

We zijn ook heel blij dat Sean terug is uit vakantie! Nu is onze klas compleet!
Ensar zal dit jaar toch niet in onze klas zitten omdat hij verhuisd is.


Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten