maandag 12 september 2016

naamkaartjes en tellen


We hadden een leuke praatronde vanmorgen. Iedereen voelde zich vrolijk en de meeste kinderen wilden graag iets vertellen.


Na de ronde konden we nog heel even spelen en daarna zijn we een koekje of fruit gaan eten want het is turnen vandaag.

Na de kleine speeltijd kwamen we terug in de kring. Kriste vertelde dat we naamkaartjes gingen drukken want we hadden vorige week gemerkt dat nog niet iedereen zijn naam kon schrijven. Daar gaan we nu goed op oefenen. Deze naamkaartjes blijven in onze schuifjes zitten en we kunnen ze altijd gebruiken.
































Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten hebben we veel geteld in de klas. We wilden weten hoeveel jongens en hoeveel meisjes in de klas zaten. We hebben eerst eens gegokt. Aurelio dacht meer jongen en Merel dacht evenveel meisjes en jongens. Elke kleuters kwamen een blokje tekenen in het juiste vakje en dan konden we tellen welke toren het hoogste was. Er kwamen veel wiskundige begrippen aan te pas vandaag! We zagen dat de jongens de hoogste toren hadden en de met het meest zijn maar de meisjes waren wel het stilste tijdens deze activiteit :)





We hebben vandaag het straplied ook geoefend want vrijdag is het strapdag. Niet vergeten dat we dan om 8u50 te voet vertrekken aan Bosdel. Jullie moeten je kleuter dus naar daar brengen ipv naar school. De kindjes die in de opvang zitten worden naar Bosdel gebracht zodat ze ook mee kunnen strappen. Jullie zijn ook allemaal welkom om mee te strappen naar school.


En toen was het echt veel te warm in de klas. We hebben allemaal speelgoedboxen buiten gezet en zijn fijn in de schaduw gaan spelen.











De afsluitronde hebben we ook buiten gedaan. Kristie las nog een verhaaltje voor in het gras.





Vergeten jullie de hulpcheque niet mee terug te geven?


Er zitten ook nog 2 briefjes in de boekentas!




Morgen ben ik er niet, Hylke komt me de hele dag vervangen.

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten