maandag 19 september 2016

week van de mobiliteit

We hebben vandaag wat extra afspraken gemaakt in de kring. Vanaf deze week hebben we een kapitein, een tijdsbewaker, een weerman/vrouw, iemand die voor de kalender zorgt, iemand die de dag van de week zegt en iemand die zorgt dat de rode bol op de juist plaats staat. Elke maandag veranderen we van taakje. Kailey was onze eerste kapitein en ze heeft dat prima gedaan :)

Na de ronde hebben we snel een koekje/fruit gegeten want toen was het tijd om te gaan turnen.

Na de kleine speeltijd kwamen we terug in de kring en vertelde Kristie over Aya. Er waren toch wel enkele kindjes die AYA kende en Bryce kon ons vertellen dat AYA ons dingen leert over het verkeer. Omdat het deze week de week van de mobiliteit is gaan we de hele week werken rond verkeer en verkeersopvoeding. En AYA gaat ons daarbij helpen. Maar eerste moesten we AYA wel mooi maken. We gingen aan de slag met waterverf om AYA een mooi kleurtje te geven. Ondertussen was het ook vrije werktijd en mochten we kiezen in welke hoekjes we wilden spelen.























Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten hebben we naar 2 afleveringen van AYA gekeken. Het ging over veilig oversteken en over de kleuren van het verkeerslicht.


Ondertussen had Kristie enkel hoeken open gedaan waaruit we mochten kiezen om te spelen. Maar we moesten ook nog iets afwerken. Vorige week hadden we bij Katja 'dit ben ik' getekend en vandaag hebben we de achtergrond gemaakt om onze tekeningen op te hangen. Ze zijn heel erg mooi geworden!

















Tijdens de afsluitronde wilden enkel jongens hun kunstwerk van vandaag laten zien en ze konden goed vertellen wie wat gemaakt had. Ze zongen zelfs een liedje samen op het einde! Knap werk!


Daarna hebben we geteld hoeveel jongens/meisjes er met de fiets, te voet of met de auto naar school gingen. De meeste kindjes komen met de auto naar school. We gaan dit elke dag tellen :) We hebben het ook even gehad over de natuur en de uitlaatgassen van de auto maar ook dat we soms niet anders kunnen dan met de auto te komen als we ver van school wonen. Als we dichtbij wonen kunnen we misschien wel al eens vaker te voet gaan of met de fiets.


Iedereen heeft ook enkele briefjes in de boekentas zitten die belangrijk zijn.



Tot morgen allemaal!

Kristie

1 opmerking: