dinsdag 6 september 2016

2 onderzoeken en een grondplan

Wat een productieve dag vandaag! We zijn de dag gestart met de boekenronde. Bryce mocht een boekje meebrengen en hij had echt een heel leuk boek bij. We hebben het gelezen in de klas en Bryce kreeg achteraf nog een applausje voor zijn leuke boekenkeuze :) Dank je wel Bryce!




Na de ronde was het vrije werktijd en mochten we kiezen in welk hoekje we wilden spelen.












Onze verjaardagskalender is ook klaas, Dank je wel Laura voor de hulp x

Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten hebben de kleuters van de derde kleuterklas een grondplan getekend van onze klas. We gingen kijken in alle hoeken en zorgden ervoor dat het grondplan zo duidelijk mogelijk was. Want hierna kwam de tweede kleuterklas bij Kristie en zij moesten aan de hand van foto's van de hoeken de juiste hoeken op het grondplan zoeken. En weet je wat, ze hebben ze allemaal gevonden! Dikke duim voor iedereen!
























Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten kwamen we terug in de kring. Het was onderzoekstijd en er stonden 2 onderzoeksvragen op. Lauren, Merel en Lana hebben het eerste onderzoek gedaan over dromenvangers. Lauren had zelfs een heel mooie dromenvanger meegebracht die haar mama zelf gemaakt had. Donderdag gaan we allemaal een dromenvanger knutselen in de klas!
Daarna was het de beurt aan Bryce,  Loris en Aurelio. We hadden vrijdag aan de Melberg enkele gekke hopen aarde gezien in het gras en we wilden wel eens weten wie die daar gemaakt had. De onderzoekers ontdekten dat het een mol geweest was, of wie weet wel meerdere mollen want er waren ook meerdere hopen aarde :)









Ondertussen werd er ook fijn gespeeld in de klas en in de zaal.















Tijdens de afsluitronde mochten de onderzoekers hun onderzoekje voorstellen en ze kregen een groot applaus! Knap werk!



Morgen is Lauren jarig en gaan we tekenen voor haar! Kailey mag zorgen voor de vakantieronde.

Tot morgen iedereen!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten