maandag 11 januari 2016

wegen en wortels raspen

Arke was de kapitein vandaag en hij heeft de ronde goed geleid. Iedereen kam aan bod om iets te vertellen. Goed gedaan Arke.



Na de ronde hebben we onze plannen van die dag overlopen. We gingen onszelf wegen en namiddag wortels raspen. Er waren een aantal kinderen die een weegschaal, een rasp of wortelen hadden meegebracht, heel erg tof! Dank jullie wel!


Maar eerst mochten we in de hoekjes spelen tijdens de vrije werktijd.








We hebben deze week hulp in de klas van Yasmine, zij komt ons een hele week helpen en daar zijn we heel blij mee! Welkom Yasmine :)

Na het eetmoment en de kleine speeltijd binnen hebben we samen met Kristie ons gewogen. We gingen op de weegschaal staan, we vertelden welke cijfers we zagen, daarna moesten we diezelfde cijfers zoeken en opschrijven in een tabel naast onze naam. Niet simpel allemaal maar het is ons wel allemaal gelukt! Goed gewerkt!










































Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten kwamen we terug in de kring en hebben we al die raspen eens goed bekeken. Sommige kleuters kenden het al goed en vertelden dat ze er zich ook al pijn aan hadden gedaan. We hebben dus goed besproken hoe je je wortel moest vasthouden, hoe je je rasp juist kan leggen en dat je het laatste stukje van de wortel mocht opeten :)

Daarna gingen we aan de slag met het raspen. En het was toch niet zo gemakkelijk als we dachten!!! Die dikke wortels duurden toch wel heel lang voor die geraspt waren! En de ene rasp ging al wat makkelijker dan de andere rasp! Maar we vonden het wel allemaal heel erg fijn!
























Nadat we alles mooi opgeruimd hadden mochten we natuurlijk ook proeven :)




We hebben vandaag ook een nieuw contract gehad en daar werd ook al heel goed in gewerkt.


Tijdens de afsluitronde heeft Kristie nog een verhaal voorgelezen.

Morgen gaan we rollebolle, zie dat je op tijd op school bent want we vertrekken direct als de bel gegaan is. Sportkleren,een drankje en een koekje extra in de boekentas voorzien!

Tot morgen allemaal!

Kristie


Geen opmerkingen:

Een reactie posten