vrijdag 15 januari 2016

Wafels bakken!!!!!

Vrijdag = karrewiet en daar hebben we samen naar gekeken. We zagen dat er een meisje helemaal alleen de trein nam in Japan, we zagen een gouden schoen en we zagen dat er kinderen waren die vogels geteld hadden. En dat willen wij ook doen! Kristie gaat dit plannen voor volgende week.


Na de actuaronde was het vrije werktijd en mochten we spelen in de hoekjes.







Na het eetmoment en de kleine speeltijd hebben Lorena en Gloria een onderzoek gedaan. Lorena had deze week een pittenzak meegebracht en ze wilde graag weten wat er in een pittenzak zit. Samen met Gloria hebben we eerst gekeken wat er in de pittenzak van Lorena zat en met die pitjes zijn we op onderzoek gegaan. We vonden dat het tarwe was!
Tijdens de afsluitronde van de voormiddag hebben deze onderzoekers hun onderzoek mogen voorstellen. Goed gedaan meisjes!








Daarna zijn we samen met Karolien gaan turnen.

Na de boterhammen en de grote speeltijd kwamen we terug in de kring en hebben we ons in groepjes verdeeld. Want we gingen wafels bakken. Het eerste groepje mocht beginnen en de andere groep heeft gespeeld in de klas. Na een kwartiertje hebben we gewisseld zodat iedereen aan bod kwam.
We hebben samen deeg gemaakt en mochten helpen met bakken. Het was super leuk!!!! We hebben natuurlijk ook allemaal mogen proeven van die zelfgebakken wafels!




































































Een dikke dank je wel aan Fien, Rosetta, Francesca en Esther voor al jullie hulp! En ook bedankt aan de andere ouders die een wafelijzer hadden meegegeven!  Dankzij jullie hebben we een superleuke afsluiter van onze letter W gehad!

De lettermapjes steken ook terug in onze boekentas, volgende week leren we de letter 'R'.

Fijn weekend allemaal!

Tot maandag!
Kristie


Geen opmerkingen:

Een reactie posten