donderdag 14 januari 2016

knutselen en windmolens



Arke had muziekronde vandaag en ook deze week hebben we een hele leuke en leerrijke muziekronde gehad. Hij had een stick bij met daarop een filmpje. We gingen samen kijken met de klas en we zagen Arke zijn mama verschijnen. Zij speelt op een beiaard. Arke  kon heel goed uitleggen hoe een beiaard werkt, hoe zijn mama muziek maakt, dat ze muzieknoten moet lezen en dat de klokken heel veel lawaai maken en met touwen aan mekaar hangen. Na de ronde hebben we prenten gezocht over de beiaard en de klokken en die heeft Arke in ons praatrondeboek geplakt. Het was echt een hele leuke muziekronde! Dank je wel Arke!





Hierna was het tijd om in de hoekjes te gaan was tijdens vrije werktijd.







Na het eetmoment en de kleine speeltijd binnen wegens de regen zijn we begonnen met de knutseltijd. We hadden allemaal rolletjes en er lagen verschillende voorbeeldjes van sneeuwmannen. We mochten kiezen hoe we onze sneeuwman wilde maken. Namiddag hebben nog enkele kleuters verder gewerkt en nu hangen alle sneeuwmannen te pronken aan onze muur!













Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten kwamen we terug in de kring. De kleuters die hun sneeuwman moesten afwerken hebben dat bij Yasmine gedaan en de kleuters die een windmolen wilde maken konden dat bij Kristie doen.










De postbodes van het eerste leerjaar kwamen ook op bezoek met een hoopje post voor onze klas. Die brieven heeft Kristie uitgedeeld tijdens de afsluitronde. Wie nog graag een briefje wil schrijven voor zijn zoon/dochter, voor een andere kindje, juf of iemand anders kan dat nog tot volgende week elke dag doen. De brievenbus staat in de speelzaal. Elke dag krijgen de kinderen hun post mee naar huis. Ze vinden het heel leuk om iets te mogen ontvangen.



Morgen gaan we wafels bakken, dus weer iets om naar uit te kijken!

Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten