maandag 18 januari 2016

RRRRRRrrrrrrrrr

We zijn vandaag met een nieuwe letter begonnen. De letter R. Er waren veel kleuters die iets hadden meegebracht voor de letterkast. Resul was onze kapitein en hij zorgde ervoor dat iedereen die iets had meegebracht aan het woord kwam. Goed gedaan Resul!
Kijk maar mee:

 een Radio
 een Robot
 een Rits
 een Riem
 een Rietje
 Rood
 Ruit en Raam

 Roze

Rijst
 Rood
Rasp en Rood

 Recep
 Rol
 Romeo
 Room
 ROX
 Roze
 Ruiken
 een Roze Rietje
 Regencape
 Reispas
 Riet
 Rammelaar
 Ring
 Rozijnen

 Rugzak
Riem




 Radijzen
 Rood Rokje
 Robot
 en hij kan stappen :)
 een Riem
 nog een Riem
 een (betaalde) Rekening ;)
 Rail
 een Rietje
 een Rits
 nog een Riem
 een tekening met allemaal woordjes die beginnen met de letter R




Rugzak
 een Rol
Rok
 Rammelaar
 Rijst
 de laatste Riem?
 een kleine Rietje
 een Raam van de auto
 een Rode ballon
 Resul
 een ROXpuzzel
 Kijk eens hoeveel woorden!




Na het eetmoment en de kleine speeltijd hebben we tekeningen gemaakt voor ons letterboek. Alle tekeningen moesten beginnen met de letter R. En kijk eens hoe vol ons blad staat! Knap werk!









Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten kwamen we terug in de kring voor onze woordspin en onze plannen. We zochten terug woordjes met de letter R en maakten plannen wat we hierover wilde weten of wilden doen de volgende 2 weken. Er staan ons veel onderzoekjes te wachten! Leuk hé!




Ellie had radijsjes meegebracht en die hebben we vandaag geproefd. Maar eerst hebben Ellie, Lena en Amber zo proper gemaakt. En ondertussen hebben de andere kleuters gespeeld in de hoekjes.









Tijdens de afsluitronde ging Ellie rond met de radijsjes en weet je wat ... deze radijsjes prikten niet zo fel op onze tong! Dank je wel Ellie!







Er kwamen nog wat brieven in de klas van de postbode en er steekt ook een briefje in de boekentas i.v.m. de vogeltelling van morgen.




Tot morgen allemaal!

Kristie







Geen opmerkingen:

Een reactie posten