maandag 25 januari 2016

kale bomen in de winter



Jesper was onze kapitein vandaag en hij zorgde ervoor dat iedereen aan het woord kwam tijdens de praatronde. Giuseppe is de tijdsbewaker, Lorena de weervrouw, Somaya zorgt voor het licht en omdat Emre afwezig was heeft Gloria vandaag zijn taakje van de rode bol op haar genomen.


Na de ronde was het vrije werktijd en mochten we in de hoekjes spelen die we zelf mochten kiezen.





Na het eetmoment en de kleine speeltijd hebben we een kunstwerk gemaakt met rietjes. Eerst hebben we naar de bomen buiten gekeken. Die zijn heel erg kaal en je ziet vooral hun takken. De kleuren die we zagen waren bruin en zwart. In de klas hebben we deze bomen nagemaakt maar dan wel met een speciale techniek. We moesten de druppels verf uitblazen met een rietje. Dat was toch niet gemakkelijk hoor! Er was zelfs iemand die zei 'dat zijn wind op was' :) Maar de resultaten zijn wel weer prachtig. Ze liggen nog even te drogen maar morgen hangt Kristie ze op en kan je ze allemaal bewonderen.























Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten kwamen we terug in de kring. We hebben toen samen met de logiblokken gewerkt. Kristie gaf ons een opdracht en wij moesten de juiste blok zoeken.



Toen iedereen hiermee klaar was kregen we ons nieuw contractje. En mochten we in ons contract werken want het was rode werktijd. Als we klaar waren konden we kiezen uit de hoeken die open waren.
















Tijdens het afsluitmoment hebben we al een pré-stemming gedaan. Volgende week lezen we onze boeken die we moeten lezen voor de Kinder - en Jeugdjury Vlaanderen. Maar voor we die gingen lezen hebben we eerst een stemming gedaan over welk boek wij 'denken' dat het leukste zou zijn. We hebben enkel naar de titel geluisterd en naar het voorblad gekeken. ' Een leeuw in mijn cornflakes' kwam er als winnaar uit. Nu zijn we natuurlijk wel benieuwd of dit boek ook het leukste is als Kristie het voorgelezen heeft.




Morgen mag Joppe een boek meebrengen voor de boekenronde en leren we meer over de regenboog!

Tot morgen!
Kristie

2 opmerkingen: