dinsdag 19 januari 2016

vogels spotten



Het was boekenronde vandaag en Kristie las nog een verhaaltje voor uit het boek van kleine ijsbeer. Joppe tekende nadien een leuke tekening over het verhaal in ons praatrondeboek. Omdat we allemaal zoek goed geluisterd had hadden we ook extra vrije werktijd voor iedereen.








Na het eetmoment en de kleine speeltijd zijn we terug naar buiten geweest om vogelzaad te strooien en vetbollen op te hangen. Daarna gingen we op pas met onze verrekijkers. We gingen aan de andere kant van de school achter de draad staan en dan was het wachten en kijken. Spannend!! Het was ook niet zo simpel om iets te zien door die verrekijkers :)
Maar we hebben wel vogels gezien! Enkele kleuters moesten op een blad bijhouden welke vogels we gezien hadden. We zagen ook een vogelsoort die niet op ons blad stond. Terug in de klas hebben we  opgezocht welke vogel dat was : de meeuw!
Het was heel erg leuk en spannend om te doen zo vogels spotten, maar je moet dan ook heel stil zijn en dat was toch wel wat moeilijker ;)











































Na de turnles, de boterhammen en de grote speeltijd buiten kwamen we terug in de kring voor de klasraad. Daarna hebben we onze ateliers gekozen voor vrijdagnamiddag en Kristie liet ons onze nieuwe contracten zien.



Toen gingen we aan de slag met ons contract. Maar de middag was snel voorbij!









Tijdens de afsluitronde deelde Kristie de brieven uit die de postbode gebracht had.

Jesper wilde eigenlijk weten of het echt zo hard vriest buiten. Hij wilde een potje water buiten zetten en dan morgen gaan kijken of het water ijs geworden is!. Dat deden we dus! Er staan 4 potjes te wachten buiten! Benieuwd of ons experiment morgen gelukt is!



Recep mag een foto voor de fotoronde meebrengen morgen.

Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten