dinsdag 26 januari 2016

alle kleuren van de regenboog

We zijn de dag begonnen met een hele leuke boekenronde. Joppe mocht een boekje meebrengen en hij had een heel leuk boekje bij. Eerst heeft Joppe een stukje zelf verteld en daarna heeft Kriste het voorgelezen. Iedereen was heel aandachtig en we hebben ook moeten lachen. Nadien heeft Joppe een tekening gemaakt over zijn boek in het praatrondeboek. We wilden ook graag een tekening van een krokodil zoals in het boekje zodat we daar ook konden over tekenen. Dank je wel Joppe voor deze leuke boekenronde.





Amber liet ook nog een prachtig schilderij zien dat ze zelf gemaakt heeft! Het was echte kunst! Daar gaan we het binnen enkele weken ook over hebben! Maar meer verklap ik nog niet :)



We hadden ook 2 leden van K3 in onze klas vandaag met hun 'regenboogjurken'. Heel toepasselijk voor deze 'regenboogdag'. ;)


Omdat de kring zo vlot ging hadden we 10 =minuten extra vrije werktijd om in de hoekjes te spelen!





Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten hebben Enes en Giuseppe hun onderzoek gedaan over de regenboog. Ze wilden weten hoe een regenboog ontstaat en welke kleuren daar allemaal inzitten. Ze keken naar een filmpje op school-tv en kwamen zo het antwoord te weten. Ze maakten er ook een onderzoeksblad van en mochten dit voor de klas brengen tijdens het afsluitmoment van de voormiddag. Goed gewerkt onderzoekers!






Hierna zijn we gaan turnen met Karolien.

Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten gingen we eens kijken wie nog wist welke keuren er allemaal in een regenboog zitten. Je kon een regenboog gaan kleuren in de creahoek of je kon in je contract werken. De middag was hel snel om.



















Tijdens de afsluitronde mochten we genieten van een minioptreden van ons eigen K3. Ze zongen eerst een liedje en daarna hebben we samen gezongen van 'alle kleuren van de regenboog!'



Morgen is het rood/roze dag, dus je mag iets aandoen waar die kleur inzit en we gaan ook rijst koken en proeven. 

Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten