donderdag 21 januari 2016

robot en rijmen of een rijmende robot?



Wat een leuke dag vandaag! Jesper mocht beginnen met de muziekronde. Hij had een cd meegebracht met zijn lievelingsmuziek nummer 17 was zijn favoriet en dat hebben we dan opgezet. Het was 'Handjes draaien' van K3 en dat hebben we meegezongen en gedanst :)
Dank je wel Jesper!






Na de ronde was het vrije werktijd en mochten we in de hoeken spelen. Het valt op dat er veel kleuters zijn die tegenwoordig heel graag puzzelen. Daarom gaan we binnenkort een puzzelnamiddag houden samen met enkele kleuters van de tweede kleuterklas. Heb je dus nog (moeilijke) puzzels mag je ze altijd meegeven. De kleuters zullen er blij mee zijn!











Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten kwam Sophie, de mama van Joppe in onze klas. Zij had iets heel speciaals meegebracht. Het was een robot! We gingen in de zaal in een kring zitten en Sophie legde ons uit hoe de robot werkt. Je kan hem programmeren en hem opdrachten laten doen. We hebben heel veel geteld, terug geteld, geschat en geprogrammeerd. Iedereen kwam aan bod tijdens deze leuke spelletjes. Het was heel leerrijk voor iedereen. We mogen de robot nog een weekje in de klas houden zodat iedereen er nog eens mee kan spelen.
Sophie, dank je wel voor deze hele leuke en leerrijke voormiddag! We vonden het superleuk!


























Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten kwamen we terug in de kring. We gingen een rijmen. Eerst had Kristie een rijmverhaal dat wij moesten afmaken. Dat ging zo goed in de klas dat we besloten om zelf ene gedicht te schrijven. We mochten het onderwerp zelf kiezen en natuurlijk wilden we een gedicht maken over de robot! Het ging heel erg goed dat rijmen!
Morgana, Joppe en Lena hebben daarna een tekening gemaakt van de robot om te gebruiken voor de verwerking van ons gedicht. Het hangt nu te pronken aan ons prikbord. Zeker eens komen kijken dus!















Tijdens de afsluitronde had Kristie nog een kleine verrassing voor ons. We gingen een proefje doen. We gingen zelf 'regen' maken. Via deze proef kon je goed zien hoe die regendruppels door de wolken naar beneden vallen. Kristie had ook nog andere kleuren voedingskleurstof en we wilden die ook graag eens zien en weet je wat er gebeurde? Alles veranderende van kleur! Het was heel mooi om te zien!







Na nog een verhaaltje was het tijd om naar huis te gaan. Morgennamiddag zijn het ateliers op school, er staat dus weer iets leuks op het programma!

Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten