woensdag 13 januari 2016

Hoe woon ik?


De fotoronde van vanmorgen was een beetje anders dan we normaal doen.  In plaats van naar 1 kleuter te luisteren mocht iedereen een foto meebrengen. Tijdens onze woordspin wilde Emre graag weten hoe iedereen woonde en maakte we het plan om een boekje te maken van onze WONINGEN.
We zochten eerst naar verschillende soorten woningen : een huis, een rijhuis, een tweewoonst, een appartement of een flat, een boomhut en een mobilhome kwamen aan bod. Daarna mocht iedereen zijn woning voorstellen en gingen we eens kijken wie zijn adres kent. Niet iedereen kende de straat waar hij woonde, het huisnummer kende wel meer kleuters en ook of ze in Genk of ergens anders woonden.
















Na de ronde maakten we allemaal een blad met daarop een foto of een tekening van onze woning en schreven we erbij in welke soort woning we wonen. Ons boekje hangt aan ons prikbord. Kom zeker maar eens kijken of het allemaal klopt :)


















Tijdens de afsluitronde deed Kristie de verhalendoos open en daar lagen enkele vrije tekstenboeken te wachten om voorgelezen te worden. Dat hebben we dan ook gedaan. Heel erg goed gewerkt allemaal! We hadden afgesproken dat we vanaf nu meer rekening gaan houden met de tekst en de tekening. Je moet aan de tekening kunnen zien waarover je verhaal gaat.

Morgen gaan we knutselen met wc rolletjes en namiddag maken we een windmolen.

Tot morgen allemaal!

Kristei

Geen opmerkingen:

Een reactie posten