maandag 4 januari 2016

de letter W en een jarige meid!


Lieve (groot)ouders, eerst en vooral wil ik jullie een fantastisch 2016 wensen met een goede gezondheid en vol superleuke momenten!

Het was een blij weerzien vandaag in onze klas. We hebben mekaar gelukkig nieuwjaar gewenst en zijn toen begonnen aan de ronde. Er waren veel kleuters die iets hadden meegebracht voor in de letterkast. Vanaf vandaag leren we de letter W. Kijk maar mee wat we allemaal bijhadden :
allemaal woordjes van dieren die beginnen met de letter W
 een wortel
 water
 een washandje
 heel veel worden die beginnen met de W
 heel veel verschillende letters W
 Wiske :-)

watjes
 nog een wortel

 een wafel
 water
 een wc rolletje
 een waaier
 watjes
 oorstokjes met de w :) (wattenstaafjes dus :) )
 een wenskaart

 een bifiworstje
 een wortel
 een watje
 een lekkere wafel




watermeloen
 een washandje
 wasknijpers
 nog een washandje
 een wiel
 een wasknijper

 water
 en twee wortels




Na de letterronde kwam de mama van Amber in onze klas voor haar verjaardagsronde. Amber was zaterdag 6 jaar geworden en dat moesten we natuurlijk vieren in de klas!
Amber liet haar doopsuiker en geboortekaartje zien en kon zelf de cijfers van haar lengte en gewicht lezen. Samen met haar mama liet ze haar fotoalbums zien. Ze had voor elk levensjaar 1 fotoalbum, leuk hé. Heel goed gedaan Amber en dank je wel Rebecca voor deze leuke verjaardagsronde.
Amber had ook een heel leuk klascadeau meegebracht : een splinternieuwe dokterstas! Dank je wel!










Hierna hadden we nog even tijd om in de hoekjes te spelen en tijdens het koekenmoment kregen we alvast een lekkere cupcake van Amber.

Na de speeltijd hebben we allemaal een mooie tekening gemaakt voor Amber en Kristie heeft er een boekje van gemaakt. Kristie maakte ook een kroon in paars en roze voor Amber, haar lievelingskleuren.







Toen het boterhammentijd was werden we nog verrast met een heerrlijke en gezonde traktatie. De tafel was mooi gedekt en iedereen kreeg een heerlijk fruitspies. Daarna kregen we ook nog allerlei verse groenten en kaasblokjes. We mochten zelfs proeven van een hele speciale vrucht. Ondertussen aten we ook onze boterhammen op.

Dank je wel Rebecca en Fien voor deze lekkere en gezonde traktaties, iedereen heeft er zijn buikje vol van gegeten!

















Na de grote speeltijd buiten kwamen we terug in de klas. Samen hebben we een woordspin gemaakt van de letter W en maakten we allerlei leuke plannen voor de volgende 2 weken. Er zijn 2 onderzoekjes uit gekomen, we gaan wortels raspen, wafels bakken, knutselen met wattenstaafjes en wc-rolletjes, onszelf en andere dingen wegen en laten zien hoe we wonen. De weken gaan weer voorbij vliegen!








Tijdens het afsluitmoment vertelden we aan mekaar wat het allerleukste was dat we in de vakantie gedaan hadden. Jesper mag voor een boekje zorgen voor de boekenronde morgen en er hangt een inschrijvingsbriefje op ons prikbord i.v.m. rollebollen van volgende week dinsdag. We zijn op zoek naar 5 auto's die kunnen rijden om ons te brengen en 5 auto(s die ons kunnen komen halen aan het sportcentrum. Kan je rijden schrijf je dan zeker in!

Tot morgen allemaall!

Kristie








Geen opmerkingen:

Een reactie posten