donderdag 7 januari 2016

wattenstaafjes en wensen

Vandaag hadden we een nieuwe ronde : muziekronde. Elke donderdag  mag iemand anders muziek meebrengen. Amber mocht de spits afbijten. Ze had een muziekboekje meegebracht. Het was een boekje met een piano in. Eerst kon je het liedje beluisteren en nadien kon je het naspelen op de piano. Er was zelfs een liedje dat Amber ook kon meezingen. Hete erg leuk en goed gedaan Amber.







Tijdens het toonmoment lieten vele kleuters zien dat ze wenskaarten hadden meegebracht. Fantastisch want nu konden we onze wenskaarten beginnen schrijven. Dank je wel hiervoor!
We maakten een planning voor vandaag op : voormiddag gingen we werken met wattenstaafjes en namiddag wensen schrijven.


Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten zijn we begonnen met de wattenstaafjes. We gingen schudbollen namaken en de enige opdracht was dat je enkel mocht drukken met de wattenstaafjes. Je kon een ontwerp tekenen of uit jezelf iets maken. Alle schudbollen hangen aan onze grijze muur te pronken want iedereen deed heel goed zijn best. Sommige kleuters konden er geen genoeg van krijgen en hebben nog andere kunstwerkjes gemaakt.




















Na de boterhammen en de grote speeltijd binnen wegens de regen kwamen we terug in de kring. Samen hebben we een wensboek gemaakt met allemaal wensen voor iemand anders in geschreven. Die konden we gebruiken om op de wenskaarten te schrijven. We wenskaarten die klaar zijn mogen in de brievenbus en volgende week vrijdag gaan we die dan open maken en verdelen. Spannend!



Er werd ook fijn gespeeld in de hoekjes ondertussen. Er was een rustige en leuke sfeer in de klas vandaag!


















Tijdens de afsluitronde las Kristie nog een verhaaltje voor van Daan en de racewagen en toen was het tijd om naar huis te gaan.

Er  zijn nog een aantal mensen die hun bijdrage van de mutualiteit voor het kamp nog niet in orde gebracht hebben bij Carmen. Kunnen jullie dat a.u.b. even doen? Alvast bedankt!

Morgen is het onderzoeksdag en turnen.
Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten