vrijdag 8 januari 2016

onderzoeksdag

We zijn de dag begonnen met de actuaronde. We keken samen naar Karrewiet en bespraken nadien wat we gezien hadden. Terug in de kring hielden we een toonmomentje. En we maakte onze planning van die dag op. Het zou een onderzoeksdag worden want we hadden 3 onderzoekjes opstaan.


Maar eerst mochten we even spelen in de hoekjes tijdens vrije werktijd.








Na het eetmoment en de kleine speeltijd zijn Joppe en Arke begonnen met hun onderzoek. Zij gingen een 'walvisonderzoek' doen. Ze stelden eerst de vraagjes waar ze een antwoord op wilden weten en dat waren : 'Wat is de grootste walvis van de wereld?', 'Hoe zwemmen walvissen?' en 'Hoeveel soorten walvissen bestaan er?'. We vonden de antwoorden in de boeken van de klas. De blauwe vinvis is de grootste walvis van de wereld en hij is wel 30 meter lang. Joppe en Arke hebben een hele mooi onderzoeksblad gemaakt.










Tijdens de afsluitronde van de voormiddag mochten ze hun onderzoek voorstellen en we hebben er allemaal veel uit geleerd! Maar 30 meter, hoe lang is dat eigenlijk? Na de speeltijd besloten we om dit eens te gaan meten buiten op de speelplaats. Maar eerst zijn we gaan turnen met Karolien.


Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten in het zonnetje hielden we onze jassen aan en gingen we eens kijken hoe lang 30 meter wel is. En dat is dus echt ontzettend lang!
















Terug in de klas was het de beurt aan Morgana en Amber. Zij gingen onderzoeken hoe tranen in je ogen komen (wenen). Zij vonden dat we allemaal traankliertjes hadden die voor deze tranen zorgen en dat een traan een wit, zoutige vloeistof die volgens Amber heel lekker is :)








Daarna mochten Lorena en Lena hun onderzoek doen. Zij onderzochten hoe je wafels moest bakken. Ze vonden een recept en dat hebben we samen helemaal uitgewerkt zodat iedereen het goed kan volgen.










Een dikke duim voor alle onderzoekers van vandaag! We hebben er een hele leerrijke dag opzitten!

Fijn weekend allemaal. Maandag gaan we ons wegen!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten