dinsdag 20 oktober 2015

Jarige Ellie en handboeien



We zijn de week een beetje anders begonnen. Amanda komt deze week in onze klas lesgeven. Zij is onze stagiaire deze week. Dat was eventjes aanpassen in de kring maar het is gelukt. Ellie mocht vandaag kapitein zijn omdat ze jarig is. Ellie is vandaag 5 jaar geworden en dat gingen we natuurlijk ook vieren!


Na de ronde legde Amanda ons de verschillende hoekjes uit. In elk hoekje lag iets anders waar we mee aan de slag konden : in de creahoek kon je van een heksenhoed iets anders maken, in de bouwhoek kon je bouwen met echte boomstammen, je kon rijgen met herfstvruchten, letters leggen met rijst en een handboeienspel spelen samen met Amanda. Bij Kristie moesten we een tekening gaan maken voor Ellie want zij kreeg natuurlijk een boekje voor haar verjaardag.

Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten hebben we hieraan verder gewerkt zodat iedereen aan de beurt kon komen. Vlak voor we gingen turnen hebben we de tekeningen overlopen voor Ellie en we vonden allemaal dat Lena een superleuke tekening gemaakt had, pluim voor Lena dus :)























Na het eetmoment met heerlijke soep en de grote speeltijd buiten was het feesttijd in de klas.

Maar eerst moesten we nog iets anders doen. Vrijdag gaan we samen met de klas van Nath een perenboom planten in de tuin van onze school. Maar die boom moest nog een naam krijgen en die mochten wij verzinnen. We moesten allemaal woorden zeggen die beginnen met de letter H en waarvan wij vonden dat het een leuke naam voor een boom zou zijn. 
Daarna volgde de stemming en de boom heeft een voornaam en een achternaam gekregen. Het is geworden : .... Harde Herkus :) Tof hé )


Hierna kwamen Ellie en haar mama vertellen over Ellie haar geboorte en liet Ellie ook mooie foto's zien van toen ze bruidsmeisje geweest is. Heel goed gedaan Ellie!
Ellie had ook 5 cadeautjes meegebracht voor de klas! We kregen strijkparels, verschillende kleuren verf en 3 boekjes om maskers mee te maken! DANK JE WEL! We zijn er heel erg blij mee!












Toen mochten we naar de zaal gaan en aan tafel gaan zitten. Ellie had zelfgemaakte fruitsla bij en cake. Het was super lekker! Dank je wel Ellie en Heidi voor deze lekker traktatie en de mooie klascadeaus!





Tijdens de afsluitronde las Amanda het verhaaltje voor dat Amber had meegebracht. Het was een verhaaltje dat ook in de letterkast past : Hans en Grietje (maar Grietje mocht er niet mee in volgens Amber :) )

Morgen mag Morgana zorgen voor foto's voor de fotoronde!

Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten