dinsdag 6 oktober 2015

Alles met de A



Lena mocht vandaag voor een boekje zorgen voor de boekenronde maar aangezien ze afwezig was hebben we er eentje gekozen uit de boekenhoek. We kozen voor Lotta en de reuzepompoen. Nadat Kristie het verhaaltje had voorgelezen hielden we een toonmoment want er waren toch enkele kleuters die iets hadden meegebracht vandaag.



De ronde was op tijd gedaan dus we hadden wat extra vrije werktijd vandaag. Kristie had ook nog 1 opdracht laten zien die iedereen moest doen vandaag. We gingen een knutselwerk maken van de letter a. het werd een appel waar we het kroontjes, de pitjes, het blaadje en het steeltje op de juiste plaats moesten plakken. Onze Appels kan je komen bewonderen in onze klas.

Ook na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten hebben we hieraan verder gewerkt zodat iedereen aan de beurt gekomen was. Anouk was ook in de klas en nam ons nadien mee naar de turnles.














Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten hadden we klasraad in de klas. Het verslag van de kinderraad werd ook voorgelezen en daarin zagen we dat ook de ideeën van onze klas opgenomen waren. Fijn hé dat wij ook mogen mee beslissen over de afspraken van onze school.


Na de klasraad liet Kristie ons een letter-contractjes zien. Er zaten allerlei opdracht in die allemaal met de letter A te maken hadden. Ook in de bouwhoek en op  het krijtbord hingen opdrachten op rond de letter A. De afspraak is dat dit letter-contractje af moet zijn tegen donderdag. We mogen zelf kiezen wanneer we eraan werken. Sommige kleuters begonnen vol enthousiasme te werken, anderen wachten nog liever eventjes af. En dat mag ook. We gaan dit stap voor stap doen en zullen hierin ook groeien.










Tijdens de afsluitronde kreeg iedereen nog een letter op zijn hand, natuurlijk de letter A. Donderdag maken we appelmoes (ook een activiteit die van de kinderen komt via de woordspin) en iedereen mag 1 (of meerdere) appels meebrengen.



Morgen is Emre jarig en hebben we dus feest in de klas :)

Ik wil de mama's en papa's en kleuters ook nog heel erg bedanken voor het super originele en vooral lekkere cadeau dat ik vandaag gekregen heb! Ik ben er superblij mee :)




Tot morgen allemaal,

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten