donderdag 1 oktober 2015

ik en mijn naam en een ananas

We hebben onze vakantieronde iets later gedaan vandaag omdat we eerst naar de bibtruck moesten gaan. We zijn even in de klas geweest maar na een kwartiertje was het onze beurt. We kregen eerst wat uitleg over boekje lezen, voor boekjes zorgen, waar de boekjes staan en hoe je ze moet terug zetten en daarna mochten we allemaal zelf een boekje  gaan kiezen.










Daarna hadden we nog heel eventjes tijd om in de hoekjes te spelen.

Terug in de klas was het de beurt aan Cristian voor zijn vakantieronde. Hij liet ons foto's zien van zijn vakantie in Turkije en van zijn weekend in Movie park. Heel goed gedaan Cristian!





Na deze leuke vakantieronde zijn we begonnen aan een knutselwerkje. We moesten onszelf tekenen en dan plakken rond onze naam. We oefende ons lichaamsschema en tekende details. Een hele goed oefening dus maar vooral een heel mooi resultaat!  Kijk maar mee!






























Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten kwamen we terug in de klas. Ellie had een Ananas meegebracht die we mochten schillen en proeven. Er zat een kaartje aan hoe we dat moesten doen en nadien mocht Ellie rond gaan met de stukjes ananas. Iedereen proefde ervan en de meeste kleuters vonden het heel lekker!
Dank je wel Ellie voor dit lekker onderzoekje :)














Hierna hebben we hoekenwerk gedaan tot het tijd was voor de afsluitronde.









Tijdens de afsluitronde oefenden we ons liedje voor morgen en las Kristie nog een verhaaltje voor van Pluim en de appeldief. 


Morgen hebben wij forum om 15u00 en doen we een kleine tentoonstelling van alle werkjes die we gemaakt hebben rond ons project : jij en ik, ik en jij, samen zijn wij wij! Jullie zijn allemaal om 15u00 welkom om te komen kijken en luisteren.

Tot morgen allemaal!

Kristie

1 opmerking: