vrijdag 23 oktober 2015

Harde Hercus en ons eerste atelier



We hebben vandaag een leuke laatste weekdag gehad. We begonnen met de actuaronde waar we naar Karrewiet keken. Nadien hebben we dit samen met Amanda besproken in de kring.


Daarna mochten we in de hoekjes gaan spelen. We wilden graag iets maken met de legoblokken, we konden een hoedje gaan plooien in de creahoek via een stappenplan, we mochten ons verkleden, we konden gaan voelen in de voeldoos of we konden met de muziekinstrumenten gaan spelen.




















De tijd ging zo snel voorbij want voor het eetmoment moest de klas al opgeruimd zijn.

Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten zijn we samen met de kleuters van Anouk naar buiten gegaan. We gingen een perenboom planten. Onze klas had gisteren het naambord van 'HARDE HERCUS' gemaakt en dat hebben we er ook bij gezet. De kleuters van Anouk hebben samen met Anita nog een leuk liedje gezongen en onze Joppe heeft ons 'kom op verhaal' verteld aan de andere kleuters. Mattia, Loris, Morgana en Gloria zijn dan ook nog in alle klassen gaan zeggen dat de andere kinderen niet aan onze perenboom mochten schudden of trekken want het is een jonge boom en die moet zeker nog goed kunnen groeien.





























Daarna was het turntijd met Amanda en Diewke.

Na de boterhammen en de grote speeltijd was het tijd voor ons eerste atelier. Gisteren hebben we allemaal gekozen welk atelier we wilden doen en na de speeltijd moest je bij je juf gaan staan. Je kon kiezen tussen drukken met Anouk, tuinatelier met Kristie, techniekatelier met Michelle, kookatelier met Kirsten, knutselatelier met Marjan of drama en muziekatelier met Rabia.

Een grote DANK JE WEL aan alle helpers van vandaag tijdens het atelier! Het was SUPER  dat jullie er waren! 4 december is het volgend atelier :)

Kijk dus zeker op alle andere blogs van onze school om foto's van je kleuter terug te vinden. Volgende week staan de foto's ook op de website.















 Enkele resultaten van de verschillende ateliers!
















Een heel fijn weekend allemaal, goed slapen want maandag vertrekken we op kamp! Het gaat reuzegezellig worden! We verwachten jullie om 7u30 op school zodat we zeker om 8u weg zijn!
En kleuters ..... zoals afgesproken : vergeet jullie lachjes niet in te pakken, ik ga al mijn knuffels inpakken zodat ik jullie heel veel knuffels kan geven op kamp! En mama's en papa's, laat die traantjes maar thuis, ik zal heel goed voor jullie kindjes zorgen!

Amanda, dank je wel voor alle leuke activiteiten deze week! We vonden het heel leuk om je in onze klas te hebben en kijken al uit naar de week in november dat je terug komt!

Tot maandag allemaal!

Kristie

2 opmerkingen: