donderdag 8 oktober 2015

architectendag en appelmoes

We hebben een hele leuke dag gehad vandaag. We zijn begonnen met de vakantieronde van Gloria. Ze had verschillende dingen meegebracht en ze vertelde over haar vakantie in Italië. We zagen dat ze in een heel mooi hotel geweest was, dat ze had leren zwemmen zonder bandjes, dat ze in een grot geweest was met een bootje, dat er een speeltuin was en ze had een grote Italiaanse vlag bij. Heel goed gedaan Gloria!












Na de ronde was het vrije werktijd en mochten we in de hoekjes spelen.



Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten kwamen we terug samen in de kring aan de beamer. Arke had een stick meegebracht met foto's op van zijn bouw. Hij had die foto's allemaal zelf getrokken. Hij kon er heel goed over vertellen. Daarna had Kristie een heleboel foto's van alle gekke huizen. We moesten er erg om lachen. Die architecten hadden echt grappige plannen gemaakt.









Hierna was het de beurt aan ons. We konden via de foto's gekke huizen tekenen en daarna inkleuren met waterverf. We moesten dus eerst ons plan tekenen zoals een echte architect dat doet. In de verschillende hoekjes lag ook overal materiaal waarmee we gekke huizen konden maken. Het werd een hele leuke voormiddag vol met architecten met gekke huizen :)






























Na de boterhammen en de grote speeltijd hebben we appelmoes gemaakt. De papa en mama van Cristian, de moeke van Amber en de mama van Enes kwamen ons helpen met het schillen van de appels. Terwijl de appelmoes opstond hebben we gespeeld in de hoekjes. Maar omdat het zolang duurde gaan we de appelmoes morgen proeven. Bedankt lieve (groot)ouders voor jullie hulp vandaag!





















Morgennamiddag hebben we toneel op school, spannend :)

Tot morgen allemaal!

Kristie

1 opmerking: