vrijdag 9 oktober 2015

een grondplan van onze klas



Het was een leuk begin van de dag vandaag. Cristian had een nieuwe vogel gekregen thuis en wou die graag laten zien aan de klas. Zijn mama kwam met een hele grote kooi naar onze klas en Cristian vertelde veel over Chicco zijn vogel, wat hij eet, met wat hij graag speelt, wat hij al allemaal kan,.. We vonden het heel speciaal! Dank je wel Cristian!





Hierna hebben we Karrewiet gekeken. We zagen dat er een boot gezonken was en dat er veel olie in de zee lag. Morgana maakte haar direct zorgen over de zeedieren! We zagen een man die gevaarlijke dingen deed, hij klom op hele hoge rotsen! We zagen dat er een sportclub is voor kinderen met een beperking en we zagen dat een klas kinderen naar een toneelvoorstelling ging kijken waar je allemaal fantasievoorwerpen op de muren zag verschijnen.

Na de actuaronde hadden we vrije werktijd en mochten we in de hoekjes spelen.Ondertussen hebben een aantal kleuters amen met moeke Fien de tafel klaar gemaakt om de appelmoes van gisteren te proeven. En Emre had ook nog lekkere cake meegebracht om te trakteren voor zijn verjaardag :)
Dank je wel Emre voor de cake en dank je wel moeke Fien voor al je hulp!












Na de kleine speeltijd heeft Kristie met een groepje kleuters een grondplan gemaakt van onze kas. We moesten kijken waar alle stond, kasten, tafels en stoelen tellen, alles op de juiste plaats zetten en er soms iets bij tekenen. Het plan is fantastisch geworden. Maar omdat het turntijd was moeten we het nog aan de klas laten zien. Dat gaan we maandag doen. Benieuwd of zij ons grondplan kunnen 'lezen'!
















Omdat Nath afwezig is en Anouk haar klas opvangt krijgen we nu turnen van Diewke. De meeste kleuters kenden haar nog van vorig schooljaar en dus was de overgang heel leuk!

Na de boterhammen en de kleine speeltijd buiten kunnen we genieten van een toneel voorstelling op school. Alle leerlingen van onze school mogen komen kijken! We zijn heel benieuwd!






Niet vergeten dat we maandag naar de bibliotheek gaan en we hebben onze lettermapjes ook terug mee naar huis. Vanaf volgende week leren we de letter H!


Fijn weekend allemaal en tot maandag!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten