vrijdag 16 oktober 2015

actuaronde met leuke plannen en heerlijke hagelsag

 
We hadden vanmorgen actuaronde en daaruit zijn leuke plannen gekomen. In de kring hebben we besproken wat we gezien hebben en Emre vertelde over de grote, mooiste boom die in Limburg staat. Daaruit kwam een leuk plan : we wilden ook onze mooiste boom ontwerpen. En we zagen dat mensen met 200 000 legoblokjes een caravan gemaakt hadden! Dat wilden we natuurlijk ook doen, maar omdat we zoveel legoblokjes niet hebben in de klas gingen we aan de slag gaan met de legoblokjes die we hadden.



Na de ronde zijn we begonnen om deze plannen uit te werken. De activiteiten die Kristie voorzien had schoven naar een volgende dag want dit was natuurlijk heel leuk. In de creahoek lagen papieren, wasco-krijtjes en herfstblaadjes en daar konden we aan de slag en aan de grote tafel lag de LEGO waar we iets tof konden ontwerpen. Verder werd er natuurlijk ook in de andere hoekjes gespeeld.












Ook na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten werkten we hieraan verder. Tot het tijd was om te gaan turnen met Diewke. Tijdens de afsluitronde voor de turnles mochten de kleuters die iets gemaakt hadden van LEGO laten zien wat ze gemaakt hadden en erover vertellen.







Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten kwamen we terug in de kring. Kristie vertelde dat we iets leuk gingen doen. Via de woordspin waren we op het idee gekomen om een lekkere activiteit te doen met Hagelslag. En dat gingen we vandaag doen. Iedereen kreeg een banaan, die moesten we schillen en hem in dunnen schijfjes snijden. Daarna moesten we met die schijfjes de letter H leggen. We moesten goed kijken dat we alles juist hadden. Wie dat juist gedaan had kreeg er als beloning lekker Hagelslag op en mocht die dan op smullen. Er werd heel erg goed meegewerkt en iedereen kreeg zijn Hagelslag.















Terug in de klas deden we de afwas samen met Gloria en Ellie. Daarna mochten de kleuters die dat wilden nog iets maken met Hartjes en Handen. Via een stappenplan maakten we mooie dingen.







Tijdens de afsluitronde las Kristie nog een verhaaltje voor over David,, dat Cristian had meegebracht.

We kregen ook nog een kaartje aan vandaag. Toen Amber op vakantie geweest was heeft ze ons een kaartje gestuurd en dat was vandaag aangekomen! Dank je wel lieve Amber!




Niet vergeten dat het maandag geen school is! Hopelijk zien we mekaar tijdens de Levensloop dit weekend en anders is het tot dinsdag. Dan is de stagiaire in de klas.

Fijn weekend allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten