maandag 5 januari 2015

we beginnen met een feestje

Eerst en vooral een heel gelukkig nieuwjaar voor iedereen! Mijn beste wensen voor 2015!

Wij zijn het nieuwe jaar ook begonnen met een feestje in de klas. Lander was jarig op  1 januari en werd 6 jaar. Dat hebben we gevierd vandaag!





Maar eerst hebben we praatronde gehouden. Die liep wel wat uit want iedereen wilde wel iets vertellen. Er waren ook enkele kinderen die iets bij hadden voor de letterkast. We leren de volgende 2 weken over de letter W. Als je nog iets hebt thuis dat begint met de letter W dan mag je het morgen meebrengen en in onze letterkast zetten.

Wimpie de bij :)

 Waterfles!
 een Witte Worst :)

 een Wortel
 een Wafel
 Water in een Waterfles
 Wall-E, de film
 nog een Wortel

 een Watje
 Nog Water :)
 een Wenskaart
 een echte Wafel
 lekker Warme Wanten
 en een Washandje


Waarna mochten we spelen in de hoekjes tijdens de vrije werktijd.





Greet van de bibliotheek kwam ook nog langs. We mogen dit schooljaar met onze klas deelnemen aan de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. Daarvoor moeten we 10 boeken lezen en er een top 10 van maken. De week voor de carnavalsvakantie moet alles klaar zijn. Een leuk project in de klas dus :) We gaan dan ook op zoek naar voorlezers :) Meer uitleg hierover volgt nog!





Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten hebben we gewerkt aan een boekje voor Lander. Iedereen maakte een mooie tekeningen over Lander. Kristie maakte er een boekje van en maakte ook nog een kroon voor hem.










Tijdens de afsluitronde van de voormiddag las Kristie nog een mooi verhaaltje voor.




Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten kwam Lander zijn mama (Anja) in de klas. Samen met zijn mama vertelde Lander over zijn geboorte, zijn verjaardagen, wat hij allemaal gedaan heeft toen hij klein was :) Dank je wel Lander en Anja voor deze leuke verjaardagsronde!















Na de verjaardagsronde mochten we in de zaal aan de tafels gaan zitten en kregen we een lekkere versgebakken cupcake die we ook nog eens zelf mochten versieren. Het was ineens veel stiller! Iedereen was fijn aan het werk en kon die lekkere cupcakes nadien natuurlijk ook op smullen :)
Dank je wel Anja voor deze leuke namiddag!





























Tijdens de afsluitronde mocht Lander zijn klascadeau ook nog open maken. Hij heeft 2 zakken met dino's meegebracht voor de klas! Tof hé! Dank je wel Lander!






Iedereen heeft ook nog een briefje in de boekentas over een project van de eerste graad. We mogen brieven schrijven naar iemand anders op onze school en de kinderen van de eerste graad gaan zelf voor postbode spelen! Leuk project :) En nu schrijven of tekenen maar! Wie weet wie er post krijgt :)





Omdat Winter ook met de W begint willen we onze poppenhoek omtoveren in een Winterhoek. Heeft er iemand misschien een iglotentje thuis dat we mogen gebruiken. Of Winterkleren/Winterspullen die we in deze hoek kunnen zetten?

En dan zijn we ook nog op zoek naar een scheurkalender van 2015 ! Wie aan zo een kalender kan geraken zal met gejuich onthaald worden in onze klas :)

Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten