dinsdag 6 januari 2015

Winter in de winterhoek en driekoningen

We zijn de dag gestart met een hele leuke ronde. Jade had 3 koningen meegebracht en Kaat wist daar een liedje bij. Sommige kleuters kenden het liedje en zongen mee. Anderen vertelden dat ze vanavond gingen zingen aan de huizen. Dat wilden we ook wel doen. We spraken af dat we namiddag bij Carmen 'driekoningen' gingen zingen.


Daarna vertelde Kristie een verhaal want het was boekenronde. Ze had een boekje bij over Woeste Willem. 2x de letter w :)


Er kwamen ook nog leuke spullen bij in onze letterkast.



Na de boekenronde hebben we een woordweb gemaakt van het woord WINTER. We moesten allemaal dingen zeggen die ons deden denken aan de winter. Er kwam leuke onderzoekjes uit zoals : 'Waar ligt de Noordpool?', 'Welke dieren wonen er op de Noordpool?', 'Hoe worden pinguïns geboren?', 'Hoe bouwen we een iglo?' Veel te plannen voor de volgende dagen dus :)


Hierna was het tijd om even in de hoekjes te gaan spelen. Toen hebben we met een groepje de hele poppenhoek leeg gemaakt en er een winterhoek van gemaakt. De winkel is omgetoverd tot een winkel met wanten, mutsen, sjaals,... En verder maakte we zelf een iglo en lag er sneeuw op de grond :)  Lang duurde het spelen niet want al snel was het tijd om iets te eten en buiten te gaan spelen.




Terug in de klas hebben we bij Anouk gewerkt rond ons lichaamsschema en bij Kristie konden e een tekening gaan maken over iets dat begon met de letter W om in ons letterboek te plakken. En het resultaat was weer super!












We zijn vandaag ook gaan turnen.

Na de boterhammentijd en de grote speeltijd buiten gingen we ons voorbereiden om Driekoningen te gaan zingen. Maar een koning moet wel een kroon hebben en die moest ook nog gemaakt worden. Iedereen werkte er heel goed aan.
Ondertussen heeft iedereen ook zijn eigen mapje in orde gemaakt. Alles wat in ons schuifje zat (behalve ons vrije tekstenboek en onze letterkaart) moest in de grote enveloppe.






Toen iedereen hiermee klaar was hebben we het liedje nog eens geoefend en zijn we bij Carmen gaan zingen. Dat vond ze heel erg leuk :)) We kregen allemaal een speculaasje!




Tijdens de afsluitronde liet Kristie onze nieuwe contractjes nog zien. Dat is werk voor morgen :)
Yana mag een foto meebrengen voor de fotornde morgen.

Tot morgen allemaal!
Kristie


Geen opmerkingen:

Een reactie posten