dinsdag 27 januari 2015

kijkdozen in wording

Niemand moest een boekje meebrengen vanmorgen voor de boekenronde omdat Kristie terug een boekje ging voorlezen uit ons boekenpakket voor de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. Op de kaft van het boek vonden we de letter R van Rood. Het boekje ging over een jongen die gepest werd in de klas. We werden er toch allemaal even stil van en nadien hebben we een fijn gesprek gehad over pesten.


Na de boekenronde mochten we vrij spelen in de hoeken tijdens de vrije werktijd. Ondertussen verzamelde Kristie alle schoendozen die we hadden meegebracht. Heel fijn allemaal!






Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten zijn we begonnen met onze kijkdozen te schilderen. Dat was wel wat werk maar ze zijn heel mooi! Er werd hard gewerkt deze voormiddag.











Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten hebben we eerst klasraad gehad. Daarna hebben nog enkele kleuters verder geschilderd aan hun kijkdoos. De anderen zijn begonnen met het inkleuren van hun ridders en jonkvrouwen om in de kijkdoos te plakken. Dat is nog niet bij iedereen klaar. Maar donderdag kunnen we eraan verder werken.
Ondertussen konden we ook een spel rond raamfiguren spelen of een boekje kijken.







Tijdens het afsluitmoment keken we naar Koekeloere op Schooltv want daar ging het over ridders, feeën en een heus ridderspektakel.

De dag is weer voorbij gevlogen vandaag!

Niet vergeten dat het morgen pedagogische studiedag is voor de kinderen. En donderdag komt de fotograaf :)

Tot donderdag allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten