woensdag 14 januari 2015

hier woon ik

We hadden een speciale fotoronde vandaag. Iedereen bracht foto's mee over hun huis. We hadden het gehad over WONEN tijdens onze woordspin over de letter W. Daarom mocht iedereen hun huis voorstellen. We hadden het over de verschillende huizen (tweewoonst, alleenstaand huis, appartement, rijhuis), over de verschillende daken, over de kamers in een huis, over huisnummers en adressen. Het werd een hele leuke en leerrijke ronde vandaag!




















Dank je wel aan alle mama's en papa's die iets hebben meegegeven. Door zo in te spelen op wat de kinderen vragen krijgen we hele leerrijke momenten in de klas.

Na de ronde mochten we spelen in de hoekjes. Ondertussen mochten we onze foto's gaan uitknippen bij Kristie en er een mooie collage van maken.

Na het fruitmoment (grote mandarijnen) en de kleine speeltijd buiten hebben we hieraan verder gewerkt. Het resultaat hangt op in de klas. Kom maar eens kijken!























Tijdens de afsluitronde las Kristie een verhaaltje voor dat Jade had meegebracht. Het ging over 2 ijsberen die een vriendje zochten. Een heel leuk verhaaltje!


Ondertussen kwam de postbode ook langs en die had weer heel wat brieven bij voor een aantal kleuters van de klas. Het is heel leuk voor de kleuters als ze een briefje ontvangen.


Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten